1 Décembre 2015

Kabouter Klus maakt scholieren warm voor schilderwerk

 

EDUGO campus Glorieux in Oostakker is dit jaar de gastschool voor het project SOS Schilder op School. Daarbij nemen laatstejaarsstudenten van 32 verschillende nijverheidsscholen scholieren van het zesde leerjaar onder hun hoede om hen de basis van de schildertechnieken aan te leren.

In de Sint-Jozefstraat in Oostakker werd gisteren het startschot gegeven van de derde editie. De peter en de meter van het project waren aanwezig. Dit jaar zijn dat kabouter Klus en Kimberley Reynaert, grafisch verantwoordelijke van Plopsa. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zou normaal ook aanwezig geweest zijn, maar zij moest afzeggen door de bijkomende ministerraad over het milieu-akkoord.

Aan de hand van een lessenpakket, dat werd uitgewerkt door het Beroepenhuis in Gent, leren de kinderen van de lagere school de basis van schildertechnieken. Op 17 maart zetten ze hun kennis om in een kleurmuur van 20 vierkante meter. Het ontwerp met Kabouter Plop, Maya de Bij en Bumba in de hoofdrol, is van de hand van Kimberley Reynaert. (LVE)

Inhoud ↑

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream