10 Septembre 2017

Nu ook fietsvergoedingen voor leraren op de pedelec

 

Leraren die met een speed-pedelec van huis naar school fietsen krijgen binnenkort ook een fietsvergoeding. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Een pedelec is een snelle elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur haalt. In 2016 maakten 47.679 leraren gebruik van de fiets voor hun woon-werk verplaatsing. Goed voor meer dan 46 miljoen afgelegde kilometers.

Fietsen naar het werk heeft als leraar heel wat voordelen. Het is gezond en milieuvriendelijk en je krijgt er een fietsvergoeding van 0.15 euro per kilometer voor. In 2016 werd er voor bijna 7 miljoen euro aan fietsvergoedingen uitbetaald aan 47.679 leraren of 145 euro per fietser. Goed voor meer dan 46 miljoen afgelegde kilometers.

De federale regering heeft onlangs beslist dat de fietsvergoeding ook toegekend en fiscaal vrijgesteld kan worden voor speed-pedelecs. Dit zijn snelle elektrische fietsen met een trapondersteuning tot 45 kilometer per uur met een maximaal vermogen van 4Kw en waarbij de motor enkel werkt als je zelf trapt. Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zal de Vlaamse Regering deze regeling ook van toepassing maken op het onderwijzend personeel.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Duurzame mobiliteit ligt me nauw aan het hart. Leraren kunnen hierin een voorbeeldfunctie vervullen. Met het actieplan ‘Hoog tijd voor geZONtijd’ stimuleren we duurzame verplaatsingen door leerlingen en leerkrachten. Een elektrische fiets heeft het voordeel dat langere afstanden snel behapbaar worden en je zelfs sneller dan met de auto op je bestemming geraakt.” 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream