2 februari 2018

“11 maart volgen de andere namen”

 

LICHTERVELDE. CD&V vierde op 26 januari Nieuwjaar samen met de achterban en maakte van de gelegenheid gebruik om hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend te maken.

Het was voorzitter Johan Hoornaert die mocht openen met de eerste speech in een tjokvolle Schouw. De voorzitter drukte de wens uit dat “de gemeente voor ieder van ons een thuis moet zijn met warmte, respect, verbondenheid en gezond verstand.” Daarna kreeg Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en minister van Onderwijs, het woord. Speciaal voor de gelegenheid was ze naar Lichtervelde afgezakt, de gemeente waar ze jaren geleden haar eerste kus gegeven heeft. Aan wie, dat wou ze niet verklappen. Wat ze wél verklapte was wie de lijsttrekker wordt tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen: Ria Beeusaert-Pattyn. “Zij is hét model van wat een echte burgermoeder moet zijn”, aldus Crevits, die de Lichterveldse afdeling een warm hart toedraagt: “Hier heerst een heel goede sfeer. Dit is een hechte gemeenschap en Ria is zeer aanspreekbaar en heeft de steun van de hele partij.”

De huidige burgemeester is alvast enthousiast: “Ik ben heel blij opnieuw trekker te zijn en zie het volledig zitten. We zijn volop bezig met de lijstvorming en op 11 maart maken we de volgende namen bekend. Wat we wel al kunnen zeggen is dat Els Kindt kandidaat wordt voor de provincieraadslijst. Wellicht wordt het wel mijn laatste maal als lijsttrekker. Na deze legislatuur ben ik 62 en ik overweeg er dan mee te stoppen, al zal ik dan zeker een ondersteunende rol op mij blijven nemen.”

Tijdens haar speech had de burgemeester het over de kwaliteit van leven in Lichtervelde. “Lichtervelde is onze thuis. Dit is een gemeente die leeft, die mensen kansen geeft. We willen dat iedereen zich hier goed kan voelen. Daarvoor zetten we in op een nieuw dagverzorgingscentrum, het jeugdontmoetingscentrum, de problematiek rond kinderopvang en een nieuwe vleugel voor het Woon- en Zorgcentrum. We staan ook voor vele uitdagingen: omgaan met ruimte, wateroverlast, duurzaamheid, mobiliteit... We willen communiceren van mens tot mens en zullen tijdens de campagne uiteraard ook gebruik maken van sociale media, maar willen hier op een serene en ernstige manier mee omgaan. In ieder geval zullen we met een boeiend programma en met een mooie ploeg naar buiten komen. Op naar 14 oktober, we gaan ervoor!” (JVD)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream