17 juli 2017

“Ambitie om nog meer leerlingen te bereiken”

 

In Vlaanderen zorgt Bednet voor synchroon internetonderwijs. Langdurig en chronisch zieke kinderen, jongeren en tienermoeders, die tijdelijk niet naar school kunnen, krijgen onderwijs op afstand aangeboden. Dat gebeurt via de computer en het internet. De zieke leerlingen kunnen de lessen volgen en blijven in contact met de vertrouwde klasomgeving. Dit schooljaar bereikte Bednet ruim 500 leerlingen. Dat aantal moet volgens minister Crevits groeien naar 800 en ze trekt daarvoor nog eens 1 miljoen euro uit. Het budget voor dit soort onderwijs is de voorbije jaren vertienvoudigd.

“De werking van Bednet raakt meer en meer ingeburgerd”, aldus de minister. “Elk schooljaar kunnen langdurig of chronisch zieke kinderen en tienermoeders thuis de lessen in de klas volgen en contact houden met de vrienden in de klas. De ambitie is om in de toekomst nog meer leerlingen te bereiken. De technologie en een goede organisatie bieden daar kansen toe.”

Bednet wil dit jaar dus 800 leerlingen bereiken en volgend jaar zelfs 1.000. Dat doel kan worden gehaald door nog beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. Er kunnen meer mobiele sets gebruikt worden en ouders moeten in staat zijn om zelf software te kunnen installeren. Daarnaast is het belangrijk dat ook doelgroepen die vandaag nog niet vaak een beroep doen op Bednet ermee vertrouwd geraken. Tienermoeders kennen nog te weinig de werking van Bednet en ook kwetsbare gezinnen maken opvallend minder gebruik van synchroon internetonderwijs. (sb)

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter