12 februari 2018

“Geen sprake van afbouw”

 

Enkel een mirakel kan KM Torhout nog op de dertiende plaats doen belanden. De barrage lijkt nu het hoogst haalbare en ook om dat te bereiken is het alle hens aan dek.

De situatie is zorgwekkend op de Velodroom, maar niks doet vermoeden dat men er zich bij neerlegt, integendeel zelfs. Het ziet er naar uit dat er straks een nieuw KM uit de hoge hoed wordt getoverd. Er is afwisseling van de wacht en veel spelers verlaten binnenkort de familieclub uit het Houtland.

Olivier, Depoorter, Haghedooren, Coppin en Vandenbussche tekenden al elders. Het ziet er naar uit dat men ook afscheid zal nemen van Vandaele, Frutos en Turcan. Cordie mag blijven, maar schermt met een aanbieding uit Petegem. Allicht moet er bij beide partijen nog wat water bij de wijn want Cordie gooit zich straks in de politiek en komt op de Torhoutse CD&V-lijst van Hilde Crevits te staan. Alles voor Torhout dus en dat kan beter als speler van KM dan van het verre Petegem.

Meer zijn dan trainer

Net als zijn voorganger Allan Deschodt moet ook Bruno Debo meer dan trainer zijn op de Velodroom. Bij gebrek aan een sportief manager legde hij de contacten met de nieuwkomers en dat leverde al doelman Brandon Vanderbeken van Gullegem op, middenvelder Jonathan Stael van datzelfde Gullegem en aanvallende middenvelder Tim Van den Bogaerde van Wervik.

Debo is blij met zijn rekruten.

“Doodjammer dat Dylan Olivier vertrekt, maar ik heb begrip voor zijn privésituatie. Hij pakte veel punten, maar dat verwacht ik ook van Vanderbeken. Jonathan Stael kreeg zijn opleiding bij Cercle en kan enorm goed voetballen. Niemand kende Tim Van den Bogaerde in deze regio, maar in het zuiden is dat anders en daar geldt hij als een heel waardevolle speler. Menen, Harelbeke en Wingene wilden hem ook. Jongens als Theetaert, Goddeeris, Willems, Neu, Steur, Vanysacker en co. moeten blijven en zullen de as van de ploeg vormen.”

“Na zo'n slecht seizoen was het nodig om te veranderen. Er is dus zeker geen afbouw, ook niet als we degraderen, maar daar gaan we niet van uit. Ik hoop dat we gewoon in tweede amateurklasse kunnen blijven.”

Daarvoor moet er de komende weken wel gewonnen worden.

“We speelden op een slecht veld in Koekelare een degelijke oefenmatch tegen Cercle”, aldus Debo. “We verloren nipt met 1-0. Tegen Winkel is het nooit makkelijk. Winkel is een topclub maar we zijn niet kansloos.”

Koen Verdruye

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream