2 februari 2018

“Harelbeke moet vooruít”

 

HARELBEKE. CD&V kiest fractieleider Francis Pattyn als lijsttrekker. Francis Pattyn wordt kopman bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Lynn Callewaert krijgt de tweede plaats, Kathleen Duchi de derde. En Rita Beyaert duwt de lijst. Dat maakte Vlaams minister Hilde Crevits bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Harelbeke.

Onder de noemer ‘De weg vooruit’ stelde CD&V Harelbeke de top drie en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. “Met Francis Pattyn als kopman kiest ons bestuur voor iemand met ervaring. Hij heeft als schepen zijn kwaliteiten al bewezen. Francis is een gedreven man”, aldus Luc Vandeputte, voorzitter van CD&V Harelbeke. Binnenkort wordt Francis Pattyn fractieleider. “Het wordt zijn taak om samen met het bestuur een ploeg te vormen met veel aandacht voor verjonging, waarbij de senioren én de huidige mandatarissen niet vergeten worden.”

Francis Pattyn (40) van opleiding bachelor Elektronica bekleedt een technisch-commerciële functie in de sector van hernieuwbare energie. Pattyn engageerde zich van jongs af in de KSA en de Jeugdraad. Van 2000 tot 2006 was hij gemeenteraadslid en van 2006 tot 2012 schepen van Onderwijs en Kunstonderwijs, Jeugd, Cultuur en Feestelijkheden. Sinds 2012 zetelt hij als gemeenteraadslid. Eerder al kon onze krant noteren dat Francis kandidaat-burgemeester is.

“Ik ben klaar om de volle verantwoordelijkheid op te nemen voor onze geliefde stad Harelbeke met Hulste, Bavikhove en Stasegem. Zeker nu de stad de voorbije zes jaar ter plaatse is blijven trappelen”, aldus Francis Pattyn.

Lynn Callewaert (28) uit Hulste krijgt de tweede plaats. Zij is master in de Geschiedenis en de Vergelijkende en Internationale Politiek. Lynn was vier jaar assistent aan de KU Leuven. Sinds juli 2017 is ze medewerker Sociale Zaken bij de Kamerfractie van CD&V. Lynn is voorzitter van Jong CD&V Harelbeke en gemeenteraadslid sinds 2013. Haar thema’s zijn welzijn, kinderen, jeugd, cultuur, werk en sociale economie. “Ik ben een geëngageerde dossiervreter, die graag tussen de mensen komt en niet alleen zegt waar het op staat, maar ook doet wat ze zegt. Ik wil graag samen met iedereen samen-leving maken”, duidt Lynn.

Kathleen Duchi (52) uit Bavikhove is medezaakvoerder in het transportbedrijf van haar man. Zij genoot een bacheloropleiding Boekhouding-Bedrijfsadministratie.

Kathleen is actief in het verenigingsleven en sociaal geëngageerd. Zij is gemeenteraadslid sinds 2006, was zes jaar fractieleider en is ook politieraadslid. Haar thema’s zijn mobiliteit, veiligheid, ondernemen, financiën en onderwijs. “Ik hou van praten met en luisteren naar mensen”, zegt ze. “Samen met het hele team heb ik de ambitie om lokaal het verschil te maken. Niet alleen nu, maar ook na de verkiezingen! Lokale politiek is immers nog altijd dicht bij de mensen staan.”

Rita Beyaert (62) uit Stasegem zetelde als OCMW-raadslid van 1983 tot en met 1988 en van 1989 tot en met 2012 was ze schepen van Burgerlijke Stand en Bevolking, Sociale Zaken, Onderwijs en Kunstonderwijs en Informatie. Van 2007 tot eind 2012 was Rita burgemeester. Haar thema’s zijn Ruimtelijke Ordening en Sociale Zaken. “Als lijstduwer wil ik met mijn ervaring mijn steentje bijdragen om onze verjongde ploeg opnieuw naar bestuursdeelname te helpen duwen”, benadrukt ze.

Peter Van Herzele

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream