6 maart 2018

“Onze missie? Levens redden met games"

 

Het bedrijf Greygin uit Kortrijk is verkozen tot West-Vlaams starter van het jaar. De twee initiatiefnemers ontwikkelen games die levens moeten redden op de werkvloer. Een gat in de markt, zo blijkt.

Brecht Kets en Mike Ptacek van Greygin lanceerden het leerplatform Play It Safe, dat via games opleiding geeft rond veiligheid en preventie op het werk. “Elk uur is er in België een zwaar werkongeval en elke week valt er een dode op het werk. Dit is onaanvaardbaar. Wij willen daar iets aan doen. Onze missie? Levens redden met games”, zegt Brecht Kets.

Met zijn mobiele, online learning app laat Greygin medewerkers op eigen tempo een opleidingstraject doorlopen. Omdat dit gebeurt op een interactieve manier is de kennisoverdracht veel hoger. Je moet als gamer immers zelf stappen nemen en bijvoorbeeld niet passief een Powerpoint doorworstelen.

“Het leerplatform behandelt zes domeinen waaronder brand, EHBO, ergonomie, hygiëne, het psychosociale domein en algemene veiligheid”, leggen de initiatiefnemers uit. “De oplossing laat toe personeel dertig procent beter en vier keer sneller te trainen terwijl de werkgever inzicht krijgt in de preventiekennis van zijn medewerkers.”

Onlangs kwam Greygin in het nieuws met een computerspel om leerlingen de basisprincipes van reanimatie bij te brengen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zette een proefproject op. Het spel is straks beschikbaar voor leerlingen en leerkrachten.

Beide zaakvoerders hebben nu drie medewerkers in dienst en binnenkort komen er nog eens twee bij. “We willen de YouTube voor game based learning worden.”

Volgens de jury van Unizo biedt Greygin een innovatieve oplossing voor een behoefte. “Ze hebben over alles nagedacht en hebben groeipotentieel”, zegt Katrien Bogaert, startersadviseur bij Unizo. “Bovendien zijn ze de ideale ambassadeurs want ze brengen een inspirerend verhaal dat hopelijk veel kandidaat-starters aanzet om de stap te zetten naar het ondernemerschap.”

Greygin gaat als West-Vlaamse laureaat naar de nationale verkiezing op 13 maart.

Kris Vanhee

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream