17 februari 2017

10 nieuwe schoolopeningen Scholen van Morgen

 

 

Op 5 dagen tijd worden in Vlaanderen 10 nieuwe scholen geopend. Het gaat om scholen in het kader van het programma Scholen van Morgen. Meer dan 5100 leerlingen en het personeel van de scholen zullen elke dag de nieuwe moderne scholen binnen stappen. Het gaat om een investering van bijna 75,5 miljoen euro. De schoolopeningen passen in de inhaalbeweging voor scholenbouw van minister van Onderwijs Hilde Crevits. 

 

Vlaanderen bouwt op dit moment volop nieuwe scholen. Vaak gaat het om indrukwekkende hedendaagse schoolinfrastructuur. Het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’ is goed voor 182 bouwprojecten, meer dan 200 nieuwe of gerenoveerde schoolgebouwen en een investering van 1,5 miljard euro. In totaal gaat het om 710.000 m² aan schoolinfrastructuur voor 133.000 leerlingen. DBFM staat voor Design, Build, Finance en Maintenance. De vennootschap ‘Scholen van Morgen’ staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen.

 

Tussen vandaag en dinsdag worden er in Vilvoorde, Halle, Sint-Gillis-Waas, Herentals, Sint-Denijs-Westrem, Kalmthout, Veerle, Waregem, Kortrijk en Roeselare 10 nieuwe scholen geopend. Stuk voor stuk zijn deze scholen unieke ontwerpen, gebaseerd op de lokale noden en visie, duurzame, uitnodigende gebouwen voorzien van alle modern comfort en aangepast aan de onderwijsuitdagingen van de 21e eeuw.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in scholenbouw. Overal in Vlaanderen rijzen schoolbouwprojecten uit de grond. Tussen nu en dinsdag openen we 10 nieuwe scholen her en der in Vlaanderen, goed voor een investering van bijna 75,5 miljoen euro. Zowel eerstesteenleggingen als openingen zijn feestelijke én belangrijke momenten. Moderne gebouwen geven de schoolteams en duizenden leerlingen een extra stimulans om elke dag opnieuw kansen te creëren en talenten te ontwikkelen.”

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream