15 november 2017

100 miljoen opslag voor leerkrachten

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt meer dan 100 miljoen euro op tafel voor de 200.000 mensen die in de sector werken. Gisteren werden de onderhandelingen voor een nieuw loonakkoord op gang getrokken en de CD&V-minister legde al van bij het begin een gevulde envelop op tafel. Wie hoeveel krijgt, moet nog allemaal worden uitgemaakt, maar nu al is zeker dat een groot deel naar meer loon zal gaan voor leraren, administratief personeel of directeurs. De onderwijsvakbonden willen dat de 108 miljoen volledig wordt gebruikt voor een loonsverhoging. Die zou dan 1,1 procent bedragen, net zoals eerder al in de privésector gebeurde. Indien de regering het beroep aantrekkelijker wil maken, hoort daar ook een aantrekkelijker loon bij, redeneren ze.

Maar de onderwijskoepels ­eisen ook een deel van de koek op, om de situatie van de schooldirecties te verbeteren. En minister Crevits zelf wil dat iets extra wordt gedaan voor startende leraars. Die houden het nu na enkele jaren vaak al voor bekeken.

Voor het loonakkoord wordt vanaf volgend schooljaar al 10 miljoen euro extra uit­getrokken. In 2019 is dat al 30 miljoen en tegen 2020 gaat het om 108 miljoen euro.

(fem)9

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream