18 april 2017

100.000 euro voor naschoolse sport Scholengroep 19

 

De Vlaamse Regering kent aan 53 scholen in Vlaanderen middelen toe om hun sportinfrastructuur ook buiten de schooluren ter beschikking te stellen van sportclubs en sportdiensten en naar Scholengroep 19 Dender in Aalst gaat 100.000 euro.

Omdat veel gemeenten kampen met een tekort aan goede kwalitatieve sportinfrastructuur en de sportzalen van scholen buiten de schooluren vaak ongebruikt blijven, sloegen de ministers Philippe Muyters en Hilde Crevits de handen in elkaar en werkten een projectoproep uit.

Scholen konden een dossier indienen voor ingrepen in hun infrastructuur, voor kosten voor de exploitatie of voor een combinatie van beide. Niet minder dan 159 scholen dienden een dossier in ter ondersteuning.

"Scholengroep 19 Dender Aalst ontvangt 100.000 euro in het kader van het openstellen van de naschoolse sportinfrastructuur. Dit is uitstekend nieuws en biedt jonge en minder jonge Aalstenaars de gelegenheid om zich buiten de schooluren op een leuke manier te ontspannen", stelt schepen voor Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA).

"Alle dossiers werden door een beoordelingscommissie tegen het licht gehouden en gerangschikt op basis van een aantal criteria zoals het aantal uren buitenschoolse openstelling, de mate van samenwerking, de kwaliteit van het aanbod of de diversiteit van de gebruikers." (RLA)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream