6 maart 2018

136 extra plaatsen in Gentse middelbare scholen

 

Ruim twee uur heeft minister Crevits gisteren samengezeten met de schepenen van Onderwijs uit Gent en Antwerpen, de eerste twee steden met een centraal aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs werken. Resultaat: 136 extra plaatsen verspreid over de Gentse scholen én een evaluatie in april.

Het overleg kwam er nadat veertig Gentse ouders die hun kinderen niet mogen inschrijven in hun voorkeursschool ermee gedreigd hadden naar de rechter te stappen. Na afloop van het onderhoud bedankte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) Antwerpen en Gent omdat ze een voortrekkersrol spelen in het centrale aanmeldingssysteem. "Beide steden vragen om geen vroegtijdige conclusies te trekken. Ze hebben tijd nodig om het systeem te evalueren. De resultaten van Antwerpen zullen er trouwens pas op 23 maart zijn. In april volgt een nieuw gesprek."

Om de wachtlijsten in Gent te verkleinen, zullen daar alvast 136 extra plaatsen gecreëerd worden. Volgens Elena Lievens, één van de spreekbuizen van de misnoegde ouders, lossen die het probleem niet op. "Want er zijn 155 kinderen die nog geen school toegewezen kregen en 540 anderen die het met hun tweede keuze moeten stellen." (YDS/IVDE)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream