1 februari 2018

230.000 euro subsidie voor renovatie kunstacademie

 

Het dak van de stedelijke kunstacademie aan de Grotestraat in Geraardsbergen wordt geïsoleerd. Minister Hilde Crevits (CD&V) trekt er 230.000 euro subsidies voor uit. De isolatie past in de algemene renovatie van het historische pand.

Het academiegebouw werd opgetrokken tussen 1890 en 1908 langs de Grotestraat en Kattestraat. “De restauratie en renovatie van het gebouw van de kunstacademie is een werk van lange adem”, zegt schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont (CD&V). “De kunstacademie is een van de culturele speerpunten van de stad en telt meer dan 2.000 leerlingen. Goed uitgeruste lokalen en zalen zijn een must voor de artistieke werking van de school. Het gebouw is een culturele en educatieve trekpleister.”

Naast de zichtbare renovaties ging er de voorbije zes jaar ook een groot budget naar het vernieuwen van onder meer de elektriciteit en verwarming en het verbouwen en inrichten van klaslokalen, circusateliers en zolders voor beeldende kunst. Nu wordt er dakisolatie aangebracht, een investering van 460.000 euro waarbij minister Crevits dus met 230.000 euro over de brug komt.

“De dakisolatie zal ons energieverbruik doen dalen en een serieuze besparing op stookkosten opleveren”, besluit Van Trimpont. (jlg)

jlg

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream