23 december 2015

25.000 euro subsidie voor project voor kansarme kinderen

 

De Vlaamse overheid kent 25.000 euro toe aan het project De Katrol in Oostende. "We zullen het gebruiken voor de uitbreiding", zegt stichtster Mieke Verhulst.

De Katrol werd in 2002 opgericht door Jean-Pierre Markey en Mieke Verhulst in Oostende. Vandaag is de organisatie actief in 26 gemeenten in Vlaanderen, waar het op een laagdrempelige manier zorgt voor huiswerkbegeleiding en de ontwikkeling van studievaardigheden en taal voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De Vlaamse overheid kent nu een subsidie toe van 25.000 euro.

"Voor kansarme kinderen is onderwijs vaak de enige weg uit armoede. Door een gebrek aan pedagogische stimulansen thuis, lopen ze een groter risico op een gehavende schoolloopbaan, op demotivatie en finaal spijbelgedrag", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Het begeleidingstraject loopt gedurende een semester. Tijdens die periode komt een student wekelijks bij het gezin aan huis. Dit komt neer op een ondersteuning van twintig tot veertig uren per gezin. "De medewerkers van De Katrol hebben veel expertise in huis om kwetsbare gezinnen te begeleiden. Die begeleiding maakt zowel de ouders als de kinderen sterker. Het engagement van studenten geeft het project nog meer kracht. Zij doen verrijkende ervaringen op voor hun loopbaan en leven", zegt Crevits.

Bij De Katrol zijn ze dankbaar. "We zullen het geld gebruiken om verder uit te breiden in Vlaanderen. De vraag naar lokale afdelingen is enorm. Wij kunnen hen ondersteuning bieden", zegt Mieke Verhulst. (dji)

DOMINIQUE JAUQUET

Inhoud ↑

Copyright © 2015 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream