26 juni 2015

34 nieuwe oprichtingen Deeltijds Kunstonderwijs goedgekeurd, waarvan 3 nieuwe kunstacademies

 

 

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits 34 nieuwe oprichtingen voor het Deeltijds Kunstonderwijs goedgekeurd. De goedkeuringen volgen na het advies van de Vlaamse Onderwijsraad en adviezen van AgODi en de inspectie.

 

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs vandaag 34 nieuwe oprichtingen van kunstacademies, filialen, studierichtingen, opties, graden of instrumenten goedgekeurd. Dilbeek, Dilsen-Stokkem en Izegem worden voortaan kunstacademies, ze krijgen er de studierichting beeldende kunst bij.

 

De instrumenten saz en ud worden vanaf volgend schooljaar voor het eerst aangeboden in de Academie de Kunstbrug in Gentbrugge, de optie beeldverhaal voor het eerst in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Lier. Samen met het instrument bandoneon werden deze opties, die sommige academies de voorbije jaren als tijdelijk project organiseerden, vanaf dit schooljaar opgenomen in het reguliere opleidingsaanbod. Dit moet de academies toelaten beter in te spelen op de specifieke leervragen van jongeren en volwassenen.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “De 34 goedgekeurde oprichtingen geven academies de kans het juiste aanbod te organiseren op de plaats waar er nood aan is en geven leerlingen de garantie dat ze hun huidige opleiding kunnen afwerken. Ondertussen maken we werk van een vernieuwing van het deeltijds kunstonderwijs die ervoor zal zorgen dat kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen in een deeltijds kunstonderwijs dat aansluit bij de hedendaagse kunstwereld en cultuurbeleving. Dat zal de 169 academies in Vlaanderen versterken en de samenwerking met andere actoren zoals scholen, vrijetijdsactoren en lokalen besturen stimuleren.”

 

In Vlaanderen geldt voor het Deeltijds Kunstonderwijs een programmatiestop voor instellingen, kunstacademies, studierichtingen, filialen, opties, graden en instrumenten. Op deze programmatiestop worden uitzonderingen toegestaan op basis van studiecontinuïteit of als er blinde vlekken in het aanbod zijn

 

In bijlage : overzicht van de goedgekeurde oprichtingen van kunstacademies, filialen, studierichtingen, opties, graden en instrumenten.

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter