30 december 2016

5 miljoen euro extra voor uitbetaling school- en studietoelagen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft voor dit jaar nog in 5 miljoen euro extra voorzien voor de uitbetaling van school- en studietoelagen. Dankzij die beslissing krijgen 11.466 personen hun school- en studietoelagen nog deze week uitbetaald. Het budget voor school- en studietoelages is in 2016 gestegen tot 173 miljoen euro. Het gaat om een stijging van ongeveer 23 miljoen euro de voorbije 3 jaar. Minister Crevits levert verschillende inspanningen om ervoor te zorgen dat iedereen die recht heeft op een toelage die op een gebruiksvriendelijke manier kan aanvragen en ook effectief krijgt.

In het Nederlandstalig onderwijs heeft één op vier gezinnen recht op een school- of studietoelage. Voor dit jaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits beslist 5 miljoen euro extra vrij te maken. Daardoor ontvangen 11.466 personen hun school- en studietoelage nog in 2016 in plaats van in 2017. In 2016 bedroeg het budget voor school- en studietoelagen 173 miljoen. De voorbije 3 jaar is het budget met ongeveer 23 miljoen euro gestegen.

In het schooljaar 2015-2016 is een recordaantal automatische dossiers voor school- en studietoelagen opgestart. Alles samen ging het om bijna 116.000 dossiers. De afdeling School- en Studietoelagen gaat na wie er de afgelopen jaren een toelage kreeg en nog ingeschreven is in een erkende gesubsidieerde onderwijsinstelling in Vlaanderen. Voor de aanvragers die zelf geen nieuwe aanvraag indienden, neemt de overheid zelf het initiatief om een dossier op te starten. Dat aantal dossiers is de voorbije drie jaar verdriedubbeld.

Ondertussen is het aanvraagformulier voor school- en studietoelagen vereenvoudigd. Het formulier telt nog maar 2 in plaats van 8 pagina’s.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Dankzij de extra investering in school- en studielagen krijgen bijna 11.500 personen hun toelage nog dit jaar uitbetaald in plaats van volgend jaar. Het totale budget voor toelagen bedraagt dit jaar 173 miljoen euro, een stijging met 23 miljoen euro in vergelijking met 3 jaar geleden. Tegelijk starten we meer dossiers automatisch op en vereenvoudigen we het aanvraagformulier. Wie recht heeft op een toelage, moet die op een gebruiksvriendelijke wijze krijgen.”

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream