23 maart 2017

Al 14.000 unieke deelnemers aan oriënteringsproef Columbus

 

 

 

Al 14.000 jongeren uit het secundair onderwijs hebben deelgenomen aan de niet-bindende oriënteringsproef Columbus. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits geantwoord op een vraag om uitleg van Ann Brusseel in de commissie onderwijs. Columbus is de proef de jongeren begeleidt bij het maken van een goede studiekeuze.

 

 

 

Voor het tweede jaar op rij kunnen leerlingen van het secundair onderwijs deelnemen aan Columbus, de niet-bindende oriënteringsproef. Dit jaar is de proef voor alle scholen toegankelijk en staat ze dus open voor iedereen die overweegt om verder te studeren. Nog tot eind volgende week kunnen leerlingen de proef afleggen. Op basis van de meest recente gebruikersstatistieken hebben al meer dan 14.000 unieke gebruikers dat gedaan. 52% van de deelnemers komt uit het ASO, 38% uit het TSO, 8% uit het BSO en 2% uit het KSO.

 

 

 

Dit jaar is er voor de eerste keer feedback voor de deelnemers uit het laatste jaar van het secundair onderwijs. Na de paasvakantie krijgt elke leerling een individueel feedbackrapport. Die feedback levert bijkomende informatie op om samen met leraren of andere begeleiders, ouders en vrienden verdere stappen te zetten in het proces van de studiekeuze.

 

 

 

Columbus is in volle ontwikkeling en zal de volgende jaren nog groeien. De feedback zal telkens verfijnd worden. Om dat te garanderen voorziet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits tot en met 2019 in een subsidie van 200.000 euro per jaar voor het team van experten dat Columbus ontwikkelt in de schoot van de VLUHR.

 

 

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “We organiseren de niet-bindende oriënteringsproef Columbus nu voor het tweede jaar. Er zijn al meer dan 14.000 unieke gebruikers en dat aantal kan nog oplopen want er kan nog tot de paasvakantie deelgenomen worden. Met Columbus bieden we leerlingen en hun ouders een instrument dat hen begeleidt bij de studiekeuze. Voor het eerst krijgen leerlingen nu ook een individueel feedbackrapport.”

 

 

 

 

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream