20 maart 2017

Allemaal in pyjama, want niet iedereen kan naar school

 

Kinderen van de Kakelbontschool in Laken en de lagere school Beke in Zomergem kwamen gisteren in hun pyjama naar school, voor de Nationale Pyjamadag. Meer dan 460 scholen deden mee aan de actie.

Die werd georganiseerd door Bednet, de vzw die zieke kinderen onderwijs op afstand aanbiedt via internet. De organisatie wil de kinderen met de actie een hart onder de riem steken. Sinds de start van Bednet in 2007 hebben al bijna 1.800 kinderen en jongeren uit bijna negenhonderd scholen er gebruik van kunnen maken.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kondigde alvast aan het aantal zieke kinderen dat aanspraak kan maken op synchroon internetonderwijs te verdubbelen.

De cijfers van Bednet zitten in stijgende lijn. Vorig schooljaar bereikte de organisatie 339 kinderen, dit schooljaar staat de teller al op ruim 500 kinderen.

Ook het budget gaat de hoogte in. Crevits gaf Bednet in 2016 en 2017 telkens 2,3 miljoen euro subsidie, een vertienvoudiging in vergelijking met 2014. Dankzij de extra middelen moet het volgens de minister op termijn mogelijk zijn een duizendtal kinderen per schooljaar te bedienen.

(TT)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream