22 december 2017

Anderhalf miljoen euro voor energiezuinige hogeschool Howest

 

De hogeschool West-Vlaanderen krijgt anderhalf miljoen euro subsidie voor klimaatvriendelijke investeringen. Het gaat vooral om het vervangen van glas.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) keurde de vier klimaatvriendelijke investeringsprojecten voor het hoger onderwijs in West-Vlaanderen donderdag goed.

Zo kan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds extra investeren in energiebesparende maatregelen. Voor de vestiging in de Luipaardstraat 12A in Kortrijk gaat het om 83.500 euro voor energiebesparend glas. In het gebouw in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk is in 242.000 euro voorzien voor het plaatsen een energiezuinige glaspartij. In de Rijselsestraat 3A en 5 in Sint-Michiels (Brugge), ook een afdeling van de hogeschool, is het plaatsen van nieuwe glaspartijen goed voor een subsidie van 1,2 miljoen euro.

“Groot potentieel”

Crevits wil zo mee de klimaatdoelstellingen halen. “Het hoger onderwijs in West-Vlaanderen heeft een uitgebreid onderwijspatrimonium en dus een groot potentieel om energie te besparen. Voor heel Vlaanderen keuren we 91 energie-efficiëntieprojecten goed, voor een totale subsidie van bijna twaalf miljoen euro”, zegt Crevits. (vkk)

vkk

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream