15 november 2017

Antwerpen spijbelt minder

 

Terwijl over heel Vlaanderen het spijbelgedrag toeneemt, gaat Antwerpen tegen de trend in. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) vrijgaf.

In Vlaanderen waren er in het schooljaar 2016-2017 9.736 leerlingen uit het secundair onderwijs die meer dan dertig halve dagen onwettig afwezig waren. Het gaat om 2,5%, of een lichte stijging van 0,2% tegenover het vorige schooljaar. Het spijbelgedrag doet zich vooral voor in stedelijk gebied en in het (deeltijds) beroepsonderwijs.

Opvallend is dat de stad Antwerpen betere resultaten kan voorleggen. In het schooljaar 2015-2016 spijbelde 4,3% van de leerlingen uit het secundair. In 2016-2017 daalde dat tot 4%. In het deeltijds beroepsonderwijs is er nog steeds een stijging, van 48,6 tot 51%. Maar de toename is minder uitgesproken dan in de rest van Vlaanderen.

Volgens het kabinet van schepen van Onderwijs Marinower (Open Vld) doet Antwerpen beter omdat de stad al sinds 2008 intensief op de problematiek werkt met een spijpelambtenaar. Leerlingen die tien halve dag spijbelen, worden genoteerd en opgevolgd. (fh)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream