23 februari 2018

Atheneum en Middenschool krijgen nieuwe directeur

 

WAREGEM. Zowel het Koninklijk Atheneum als middenschool Groenhove hebben een nieuwe directeur. Respectievelijk Peggy Vandamme (45) en Seline Libeert (42) volgen Dirk Vandevelde (47) en Mireille Cleppe (57) op. In Groenhove blijft de huidige directeur nog eventjes aan zodat haar opvolgster voldoende tijd heeft om zich in te werken. Aanleiding tot de directiewissels is het pensioen van Daniël Deconinck, die tot nu algemeen directeur was van de scholengroep waarvan het Waregems gemeenschapsonderwijs deel uitmaakt.

“Op 1 april ga ik met pensioen”, vertelt Daniël Deconinck. “Het was tijd voor een opvolger en die vond ik in het Koninklijk Atheneum van Waregem waar Dirk Vandevelde tot nu toe directeur was. Zelf was ik negen jaar directeur in Aalter en dan zeventien jaar algemeen directeur van de scholengroep regio Deinze-Tielt-Waregem-Aalter-Anzegem-Nevele-Deerlijk-Meulebeke-Kruishoutem-De Pinte. Daar moet je ook nog twee onderwijsinstellingen voor buitengewoon onderwijs aan toevoegen. Een hele hap, dus. Het is een van de 26 scholengroepen van het gemeenschapsonderwijs in Vlaanderen. Met opvolger Dirk had ik zeker de laatste jaren veel contact omdat wij onder andere de nieuwbouw aan de Molenstraat van begin tot einde hebben opgevolgd.”

De Pinte

Dirk Vandevelde was elf jaar directeur van het Koninklijk Atheneum aan de Zeswegenstraat. Samen met de leerkrachten zorgde hij voor een nieuw elan dat zich onder andere vertaalde in de nieuwe technische klassen en ateliers met administratie in de Molenstraat. Het grootschalige bouwproject was al ruim twintig jaar geleden aangekondigd en raakte een tweetal jaren geleden voor een groot deel afgewerkt. Straks komt er volgens plan nog een zorgcentrum voor hulpbehoevende senioren op dezelfde site. Daarvoor is het wachten op concrete toezeggingen van subsidies door Vlaanderen.

“Die elf jaar waren een boeiende tijd. Ik deed er heel graag mijn werk”, blikt Dirk Vandevelde terug. “Nu is het tijd voor een stapje hoger en zal ik vanuit De Pinte de scholengroep opvolgen. In totaal gaat het toch over 26 schoolgebouwen en 970 personeelsleden. Belangrijke zaken zijn onder meer ervoor zorgen dat er elke lesdag in totaal 2.600 maaltijden voor de leerlingen worden aangeboden en het leerlingenvervoer regelen met onze 16 bussen. Daarnaast hou ik me bezig met alles wat met overkoepelende dossiers heeft te maken en met de dagelijkse gang van zaken binnen de groep. Ook de directe contacten met de koepel van het gemeenschapsonderwijs in Brussel zijn natuurlijk van belang.”

Bouwdossier

Ook in middenschool Groenhove is er een nieuwe directeur: Seline Libeert, tot nog toe lerares Frans in het gemeenschapsonderwijs. Zij zal een tijdlang samenwerken met afscheidnemend directeur Mireille Cleppe. “Wanneer ik er precies helemaal mee stop, weet ik momenteel nog niet. Dat zal de komende tijd wel duidelijk worden”, laat Mireille Cleppe optekenen. “Sinds dit jaar ben ik tegelijk directeur-coördinatie van de basisscholen die behoren tot dezelfde groep van Dirk. In Groenhove was ik negen jaar aan de slag als directeur. Dat was een bijzondere periode die ik afrond met een bouwdossier voor een nieuwe middenschool op de site van de basisschool TalentenSprong aan de Nieuwhuizenstraat.”

De huidige middenschool bevindt zich in de Jozef Duthoystraat en in de Broekstraat. Het gaat over een complex van sterk verouderde gebouwen die helemaal zijn uitgewoond en zelfs de soepelste isolatienormen niet halen. Enkele maanden geleden werd beslist de gebouwen te slopen en de vrijgekomen bouwgrond te verkopen. Daarvoor zal de Brusselse koepel moeten zorgen.

Voor de nieuwbouw heeft minister Hilde Crevits 7,7 miljoen euro Vlaamse subsidies laten vastleggen. Met de centen uit de verkoop van de gronden in de Jozef Duthoystraat zal het Waregems gemeenschapsonderwijs zijn eigen financiële inbreng hebben. Daarnaast hoopt Groenhove ook op nog enkele miljoenen euro’s extra, want het is de intentie om naast de nieuwe middenschool een groot internaat op te trekken op dezelfde site aan de Nieuwhuizenstraat.

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream