18 april 2017

Basisschool krijgt huursubsidie voor nieuwbouw

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft 18 jaar lang een jaarlijkse huursubsidie van 14.000 euro aan Vrije Basisschool Sterrebeek om de huurprijs van de nieuwbouw, die op de grond van de kerkfabriek gebouwd werd, mee te financieren. Het nieuwe gebouw is bijna klaar en telt vijf klassen.

De Vrije Basisschool kampt al een tijdje met plaatsgebrek. Daarom wordt dit jaar gestart met de afbraak van het vervallen kloostergebouw. In de plaats komt een nieuwbouw met een sportzaal, drie klassen en een polyvalente zaal. Daarnaast wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een tweede nieuw gebouw. Daarin zal plaats zijn voor drie kleuterklassen en twee lokalen voor de lagere school. Het gebouw werd echter opgetrokken door de kerkfabriek. De school zal daardoor huur moeten betalen. Onderwijsminister Crevits heeft nu beslist om die huurprijs mee te financieren. Zo krijgt de school jaarlijks - en dit voor de komende 18 jaar - een subsidie van 14.000 euro.

Ook een school in Asse krijgt een duwtje in de rug van Crevits. "In het kader van het Masterplan Scholenbouw voert Vlaanderen een inhaalbeweging uit om schoolgebouwen te vernieuwen, en uit te breiden. Met deze jaarlijkse huursubsidie kunnen ongeveer 200 leerlingen in Vlaams-Brabant terecht in nieuwe onderwijsinfrastructuur, goed voor 600 vierkante meter." (RDK)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream