9 maart 2008

Bayer plant samen met minister Hilde Crevits de eerste bomen van een nieuw bos op het domein Ertbrugge

 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN
MINISTER HILDE CREVITS
VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE,
LEEFMILIEU EN NATUUR
9 maart 2008
 
 
Bayer plant samen met minister Hilde Crevits de eerste bomen van een nieuw bos op het domein Ertbrugge
 
 
Boomplantacties kennen al jaren een groot succes. Overheden, jeugdbewegingen, verenigingen, gezinnen, scholen participeren massaal. Ook de bedrijfswereld sluit zich hierbij aan. Bayer plant samen met Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits de eerste bomen van de 20.000 bomen, die op het domein Ertbrugge van het Agentschap voor Natuur en Bos worden aangeplant. Een mooie samenwerking tussen de overheid en een chemiebedrijf leidt tot een nieuw bos dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De opbrengst van de bomen gaat naar “Kom op tegen Kanker”. Zo zorgt het bos voor een beter milieu en een goede gezondheid.
 
In het kader van Kyoto bouwen de overheid en de bedrijfswereld samen aan een beter milieu, onder andere via benchmark- en auditconvenanten om het energieverbruik en de energieverliezen terug te dringen en energieconsulenten. Dit werpt zijn vruchten af. Voor het derde jaar op rij daalde de uitstoot van de broeikasgassen in Vlaanderen. In 2006 is Vlaanderen er dus voor het eerst in geslaagd haar broeikasgasuitstoot terug te dringen tot onder het referentieniveau van 1990. Ook de energie-intensiteit daalt verder.
 
Naast een inperking van de broeikasgasemissies, kan ook het aanleggen van groene longen een bijdrage leveren. Het is dan ook positief dat het chemiebedrijf Bayer een bos wil aanplanten op het domein Ertbrugge aan de rand van de stad Antwerpen, tussen Deurne en Wijnegem. Minister Hilde Crevits steunt het initiatief en stelt het terrein ter beschikking via een samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos. Middenin de drukte zal zo een oase van groen en rust ontstaan. Het bos wordt toegankelijk voor het publiek, zodat iedereen er van kan genieten.
 
Onder het motto ‘Billion Tree Campaign: Plant for the Planet’ voeren het milieuprogramma UNEP van de Verenigde Naties en Bayer een unieke campagne om wereldwijd een miljard bomen te planten. Bayer België/Luxemburg engageert zich om 10.000 bomen te planten. Daarnaast worden de personeelsleden en oud-collega’s aangezet om de actie te steunen en met hun vrijwillige bijdrage het aantal Bayer-bomen te verdubbelen tot 20.000. De opbrengst van de bomen gaat naar “Kom op tegen Kanker”. Zo zorgt het bos voor een beter milieu én voor onze gezondheid.
 
In het kader van bosuitbreiding en beheerplannen organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos al jarenlang boomplantacties in samenwerking met scholen, gemeenten en goede doelen. Zo werden bijvoorbeeld geboortebossen, vredesbossen en “Kom op tegen Kanker”-bossen aangeplant. De acties zijn altijd een groot succes. In de provincie Antwerpen alleen al moeten er in 2008 ongeveer 80.000 bomen geplant worden.
 
Minister Hilde Crevits besluit: “Als we vooruitgang willen boeken in de bosuitbreiding, is het belangrijk om de vraag en het aanbod samen te brengen. In Vlaanderen zijn er investeerders, die ertoe bereid zijn bossen aan te leggen indien ze gemakkelijk aan geschikte grond zouden geraken. Omgekeerd zijn er grondeigenaars, die ertoe bereid zijn om hun gronden te laten bebossen. Een dergelijke bemiddeling tussen vraag en aanbod wil ik dan ook ondersteunen door te komen tot een uitwisselingsplatform.
 
Persinfo:
 
Cybelle-Royce Buyck
woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits
0486 14 12 72
 
Lisette Mertens
Manager Public Relation
Bayer België/Luxemburg
03/540.31.19
 
Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream