10 november 2017

Bijna 17 miljoen euro voor scholenbouwprojecten

 

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kende in september en oktober 2017 iets meer dan 50 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel.

Bijna 17 miljoen daarvan ging naar scholen in de provincie Antwerpen. 34 scholen ontvangen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Zo krijgt de vrije basisschool Bais Chinuch in Antwerpen bijna 2 miljoen euro om een magazijn om te bouwen, zodat het ook voor onderwijs gebruikt kan worden.

De stedelijke basisschool Villa Stuivenberg, het stedelijk Lyceum Waterbaan en Pestalozzi en het Sint-Lievenscollege krijgen zo'n 1,5 miljoen euro voor de renovatie van een bestaand gebouw.

Verder krijgen nog eens 32 scholen een subsidie van minder dan 100.000 euro, dat gaat dan concreet om kleinere, maar noodzakelijke herstellingswerken.

Antwerps schepen van Onderwijs, Claude Marinower (Open Vld) is blij met de middelen voor de Antwerpse scholen. “Het gaat natuurlijk vaak om kleine renovaties, die uiteraard nodig zijn, maar vaal vervallen in het niets ten opzichte van de capaciteitsnood waar we in Antwerpen mee te kampen hebben”, zegt schepen Marinower. “Van de DBFM-middelen (middelen voor scholen om specifieke bouwprojecten te realiseren, red.) kreeg Antwerpen maar 14%, terwijl 50% van de Vlaamse capaciteitsnood zich in Antwerpen situeert. Dat was een ontgoocheling en dus kijken we vol verwachting uit naar het gesprek met minister Hilde Crevits (CD&V).” (jas)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter