2 juni 2017

Bijna 7 miljoen euro subsidies voor schoolbouwprojecten in West-Vlaanderen

 

De voorbije vier maanden is er voor bijna 7 miljoen euro subsidies toegekend aan schoolbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen.

Het gaat hierbij om eerder kleinschalige werken van bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe ramen, een nieuw dak of de renovatie van het sanitair, enz. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs kent subsidies toe voor schoolbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs). "De vernieuwing en modernisering van de schoolgebouwen en infrastructuur in Vlaanderen zit op kruissnelheid. Overal op het terrein, in een groot deel van alle gemeenten in Vlaanderen, wordt schoolinfrastructuur vernieuwd. Dat gebeurt in het kader van het Masterplan Scholenbouw", aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Poperinge krijgt bijna 30.000 euro aan subsidies voor Onze-Lieve-Vrouwe-instituut, Sint-Franciscusinternaat en Vrije Basisschool 'De Zonnewijzer'.

Ieperse scholen mogen bijna 500.000 euro in ontvangst nemen. In Ieper zijn dit Immaculata Ieper, College Ieper, Lyceum Ieper, Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs, VTI en Vrije Basisschool Koningsdale Steinerschool Ieper.

Ook Boezinge krijgt ongeveer 90.000 euro aan subsidies voor de vrije basisschool. (LBR)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream