28 mei 2018

Burgemeester Kuurne duikt bed in met Crevits

 

Burgemeester Francis Benoit dook zondag het bed in met Vlaams minister Hilde Crevits. Met de ludieke actie trok de lijsttrekker van CD&V Kuurne de verkiezingscampagne 'Waar ligt Kuurne wakker van?' op gang.

Als start van de campagne nodigde de lijsttrekker van CD&V Kuurne zijn partijgenote en ­vice-minister president Hilde Crevits uit om samen als eerste een bed uit te testen. Een eenpersoonsbed dan nog wel, dus de plaats was erg beperkt. Op de vraag waar ze van wakker ligt, grapte Crevits: “Om hier met jou het bed te delen.” Om te vervolgen dat ze het een fantastisch idee vindt om op zo'n originele manier naar de mening van de inwoners te polsen.

Vanaf zaterdag 2 juni zullen de CD&V-kandidaten met het uitgeteste bed rondreizen door Kuurne en op 28 plaatsen halt houden. “We willen weten waar elke Kuurnenaar van wakker ligt”, zegt Francis Benoit die met zijn ploeg voluit gaat voor een tweede ambt als burgemeester. “Zoals het concept van De Stoel gaat onze campagne gepaard met een zoektocht. Via sociale media tonen we paar dagen voordien een foto van een stukje Kuurne en zo kunnen de mensen op zoek gaan. We hopen dat inwoners ons massaal vertellen waar ze wakker van liggen”, aldus Benoit.

Met die informatie wil de CD&V haar verkiezingsprogramma te optimaliseren. Als speerpunten schuift de partij veiligheid, meer groen en openbare ruimte en de vernieuwing van het centrum, Sint-Pieter en de renbaan naar voren.

Begin dit jaar maakte CD&V Kuurne al alle kandidaten bekend, waaronder tien nieuwkomers. Nu zijn ook de plaatsen gekend. De tweede plaats is voor de enige vrouwelijke schepen van Kuurne, Ann Messelier. Verrassend is dat dertiger Robbe Bleuzé op de derde plaats staat, voor schepenen Jan Deprez en Chris Delneste op vier en vijf. Lijstduwer is raadslid Johan Schietgat. (eva)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter