25 mei 2018

CD&V blijft twee troeven achter de hand houden

 

Claude Vanwelden en Sabine Poleyn zeggen politiek vaarwel ZWEVEGEM - Met 98% van de stemmen, keurden de CD&V-leden de lijst voor de komende verkiezingen goed. Twee namen ontbreken nog. Deze ‘troeven’, zoals men ze noemt, worden later bekend gemaakt. Ereburgemeester Claude Vanwelden en raadslid Sabine Poleyn verlaten de politiek.

In aanwezigheid van viceminister-president Hilde Crevits werd de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Even voordien had 98% van de CD&V-leden groen licht gegeven over de lijst.

Lijsttrekker Eliane Spincemaille steekt de doelstelling niet onder stoelen of banken. “Onder het motto ‘Team Eliane, samen vooruit’ trekt CD&V Zwevegem met een sterke lijst naar de kiezer, met de ambitie om terug mee te besturen vanaf 2019.”

Gezonde mix

CD&V pakt nu al uit met een quasi volledige lijst met 25 kandidaten, 11 vrouwen en 14 mannen. “Er staan nu al 9 nieuwe mensen op de lijst, mensen die er voor kiezen om niet langer langs de zijlijn te staan. Ze worden gecoacht en omringd door 16 CD&V’ers die reeds aan gemeenteraadsverkiezingen deelgenomen hebben, en meestal ook een mandaat hebben uitgeoefend of uitoefenen zoals in de OCMW-raad, de gemeenteraad of als gewezen schepen.”

Volgens Spincemaille werd bij het samenstellen van de lijst gekozen voor een mooie mix. “Zes kandidaten zijn jonger dan 35 jaar, 14 zijn tussen 35 en 60 jaar en ook de senioren zijn met vijf kandidaten goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn ook alle deelgemeenten vertegenwoordigd. De namen op de plaatsen 23 en 24, houden we nog even voor ons. Die ‘troeven’ maken we later bekend.”

Huidig provincieraadsvoorzitter Eliane Spincemaille werd vorig jaar reeds aangeduid als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Als lijstduwer zien we Felix De Clerck en Stefaan Bonte. Felix De Clerck is actief in de kunstensector en zoon van gewezen CD&V-minister Stefaan De Clerck. Advocaat Stefaan Bonte is echtgenoot van Sabine Poleyn. Zij is geen kandidaat meer. “Na een intensieve politieke carrière van 18 jaar als gemeenteraadslid en 10 jaar als Vlaams Parlementslid, wil ik nu meer tijd maken voor mijn gezin en werk.”

Ereburgemeester

Ook ereburgemeester Claude Vanwelden stopt. “Ook ik vind de tijd gekomen om plaats te maken voor verjonging en vernieuwing. Vele dossiers die wij op de sporen hebben gezet, kregen hun uitvoering en bestemming.” Zowel Claude als Sabine geven hun volle steun aan de nieuwe lijst.

Met uitzondering van Claude Vanwelden en Sabine Poleyn zijn de overige 11 CD&V-gemeenteraadsleden op de lijst terug te vinden, net als de drie OCMW-raadsleden. Onder hen de vier gewezen schepenen Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Eliane Spincemaille en Dirk Desmet. Verder hebben gemeenteraadsleden Raf Deprez, Brigitte Desmet, Bart Colson, Sem Vanhessche, Vic Ravelingeen, Bart Dewaele, Bart Malfait en Christine Desmet de ambitie om hun politiek werk verder te zetten.

Ook OCMW-raadsleden Myriam Laverge en Martine Segaert versterken de ploeg.

Nieuwkomers zijn Stijn Vandenhende uit Heestert, de Zwevegemse Barbara Demeulenaere, Ilse Vromant uit Heestert en Zwevegemnaren Antoon Vanhaverbeke, Kenny Verborgh, Bernard Vandenbulcke en Frank Planckaert.

Het is duidelijk dat CD&V terug wil besturen en een sterk beleid voeren met én voor de Zwevegemse inwoner. “Met dit team en een sterk programma willen wij het verschil maken”, zegt kopvrouw Eliane Spincemaille. Het programma zal later bekend gemaakt worden.

Lijstduwer voor provincie

Geven we nog mee dat Eliane Spincemaille als lijstduwer staat op de lijst Kortrijk-Roeselare-Tielt voor de provincieraad. “Via mijn mandaat in de provincieraad heb ik al veel kunnen verwezenlijken in Zwevegem. Maar er ligt nog werk op de plank.”

“Het wordt dus trekken voor Zwevegem en duwen voor de provincie”, besluit Eliane.

Door Geert Vanhessche

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter