18 juni 2018

CD&V-lijst nu helemaal rond

 

TORHOUT. Op twee namen na kenden we alle kandidaten al sinds eind januari, maar nu heeft de Torhoutse CD&V haar definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober bekendgemaakt. Met ook de juiste rangorde van de tabel.

Grote verrassingen vallen er niet te melden. Zes van de uittredende leden van het College van Burgemeester en Schepenen bevinden zich vooraan op de lijst en drie achteraan: Hans Blomme, Annick Vanderspurt en lijstduwer Bart Naeyaert, die als gedeputeerde de CD&V-kopman voor de provincieraadsverkiezingen is. Zoals bekend, is de huidige schepen Eddy De Ketelaere er niet meer bij.

Gemiddeld ruim 42 jaar

Dit zijn de 27 namen op een rij, met als jongste kandidaat Sebastiaan Cordie (22) en als ouderdomsdeken gemeenteraadslid Mieke Verduyn (62) uit Wijnendale. Sebastiaan staat ook op... 22

Veertien dames en dertien heren: 1. Hilde Crevits, 2. Kristof Audenaert, 3. Lieselotte Denolf, 4. Elsie Desmet, 5. Joost Cuvelier, 6. Rita Dewulf, 7. Pieter Billiet, 8. Elke Casier, 9. Dirk Dauwe, 10. Mieke Verduyn, 11. Dries Debruyne, 12. Delphine Levrouw, 13. Matijs Gevaert, 14. Laurie Bogaert, 15. Kristoff Demoor, 16. Martine Kerkhove, 17. Johan Bostoen, 18. Joke Swyngedouw, 19. Rik Vancouillie, 20. Heleen Bartsoen, 21. Adeline Tapsoba, 22. Sebastiaan Cordie, 23. Nico Vanhooren, 24. Sandy Vanparys, 25. Hans Blomme, 26. Annick Vanderspurt, 27. Bart Naeyaert. De gemiddelde leeftijd bedraagt ruim 42 jaar. Een derde is jonger dan 36 en alle wijken zijn vertegenwoordigd. Het zijn overigens de eerste verkiezingen sinds 1982 zonder Norbert De Cuyper... CD&V-voorzitter Johan Windels klinkt tevreden. “Met deze kandidaten gaan we de gemeenteraadsverkiezingen vol vertrouwen tegemoet. Het is een mooie mix van ervaring en nieuw talent, een groep die dichtbij de mensen staat. We combineren continuïteit én vernieuwing.”

Straks ook programma

Titelvoerend burgemeester Hilde Crevits en waarnemend burgemeester Kristof Audenaert zullen zich niet elk apart, maar als lijsttrekkersduo profileren.

“De hele ploeg is er klaar voor”, klinkt het bij hen. “We vinden dat we de voorbije jaren met z’n allen hard gewerkt hebben en serveren de kiezer nu een jonge, gedreven en enthousiaste ploeg. Samen met de steun van de Torhoutenaren willen we graag ons sterke resultaat van 2012 evenaren. Op zondag 8 juli stellen we ons programma al voor en dit onder de slogan Thuis in Torhout. Heel wat mensen wonen graag in Torhout en dat willen we in de toekomst zo houden. We willen met ons programma trouwens in dialoog gaan met de bevolking.” (JS)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream