6 maart 2017

Champagneliefhebbers steunen De Katrol

 

OOSTENDE. Jaarlijks organiseert de vzw Champagnefestival een evenement waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Zo kreeg De Katrol een cheque van 2.500 euro en de begunstigde van Champagnefestijn 2017 is Ithaka.

De vzw De Katrol biedt studie- en opvoedingsondersteuning aan huis voor kinderen uit de derde kleuterklas en uit het eerste en tweede leerjaar. Deze kinderen komen voornamelijk uit kansarme gezinnen. De vzw werd opgericht in 2002. Een vijftal ankerfiguren staan in voor de dagelijkse werking. Om die goed te laten draaien zijn de verantwoordelijken altijd op zoek naar financiële middelen. Zij zijn dan ook ten zeerste opgetogen met de 2.500 euro die hen nu in de schoot werd geworpen. “Wij gaan dit geld integraal gebruiken voor de aankoop van nieuw schoolmateriaal, om kinderen eens te laten meegaan op kamp, om hen eventueel in te schrijven in een sportclub, en dergelijke dingen meer”, zegt ankerfiguur Katrien Sabbe. “Voor loon- en werkingskosten mochten we vorig jaar ook 25.000 euro ontvangen van minister Hilde Crevits en recent kregen we bericht dat deze subsidie voor 2017 opgetrokken wordt tot 35.000 euro.”

De opbrengst van Champagnefestijn 2017 op 17, 18 en 19 maart in de Wellingtonrenbaan is bestemd voor de vzw Ithaka. Dat is een coachingcentrum in Oostende. Belangrijkste doelstelling is mensen met een beperking te laten samenwerken met mensen zonder beperking. Daarom werken de medewerkers niet alleen in Ithaka, maar ook in het gewone arbeidscircuit. De coach gaat samen met de medewerker op zoek naar een job, waarvoor hij/zij geschikt is en die de betrokken persoon graag zou willen doen.

Aan het concept van het succesrijke Champagnefestijn wordt niet geraakt. “Ook nu weer is het genieten van de zalige mix champagne, muziek en kunst”, aldus voorzitter Bernard Vandamme. Er zijn degustaties, live optredens (van Jo Arend en The Sideshow Three), een expo met sculpturen en schilderijen van Hannes D’Haese en een ruilbeurs voor de capsuleverzamelaars. Op zaterdag 18 maart is er een ‘Ladies Night’, en de voetballiefhebbers kunnen diezelfde avond op een groot tv-scherm in de hal van de hippodroom de wedstrijd KVO-Zulte Waregem kunnen volgen.

Nieuw is wel dat er ook een samenwerking is met de verkiezing van Miss Coast Belgium. De finale daarvan vindt plaats op 14 oktober in de Kursaal. (Rio)

Info: nancy.cattrysse@telenet.be

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream