22 december 2012

Crevits kiest aannemer voor nieuwe autosnelweg A11

 

Brugge De aanleg van de A11, de nieuwe autosnelweg tussen Brugge en Westkapelle, komt weer wat dichterbij. Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft Via Brugge aangesteld als aannemer.

Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen de werken aan de A11 in het najaar van 2013 starten. Die nieuwe autosnelweg verbindt de N31, ter hoogte van de Blauwe Toren in Brugge, met de N49 in Westkapelle, ter hoogte van de Natiënlaan. Het traject is goed voor ongeveer 12 km snelweg. 'In de eerste helft van 2013 wordt er eerst verder onderhandeld over het budget en daarna wordt de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd', zegt Crevits. 'Daarna kan de zogenaamdefinancial close gebeuren en kunnen de werken in het najaar van 2013 starten.'

Volgens Crevits is de A11 een van de zes ontbrekende schakels in het Vlaamse wegennet. Op dit ogenblik moet het zwaar vrachtverkeer tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland via gewestwegen, die daar minder voor geschikt zijn. 'Voor de groei van de hele Brugse regio, de haven van Zeebrugge en de Oostkust is de aanleg van de snelweg van grote waarde', vindt Crevits. 'Er komt niet alleen een betere verbinding voor het auto- en vrachtverkeer, er is ook ruim aandacht voor het scheiden van het haven- van het lokale verkeer, zodat de verkeersveiligheid en de leefbaarheid verbeteren.' (ktb)

KOEN THEUNS
� 2012 Corelio

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream