29 juli 2015

Crevits onderzoekt hoge loon voor hoofdredacteur ...

 

Crevits onderzoekt hoge loon voor hoofdredacteur van 'Klasse' 6.176,26 euro per maand bruto, of 3.200 euro netto. Dat is het loon van de toekomstige hoofdredacteur van onderwijsmagazineKlasse, zo blijkt uit de vacature die sinds gisteren online staat. Maar minister Hilde Crevits vindt dat bedrag zélf hoog. 'We onderzoeken of de procedure wel correct verlopen is.' VolgensKlasse-redacteur Michel Van Laere is dat loon terecht, ondanks de ­besparingen die het magazine voor directeurs, leraars, ouders en leerlingen heeft moeten ondergaan. 

44 procent meer buitenlanders betrapt op te snel rijdenOp de Belgische wegen zijn vorig jaar bijna de helft meer buitenlanders geflitst. Het ging om 323.721 bestuurders, of 44 procent meer dan het jaar voordien, toen de teller uitkwam op 224.536. Dat blijkt uit ­cijfers dieVTM Nieuws ­gisteren te pakken kreeg bij de ­politie. Reden voor de ­forse stijging zijn de traject­controles. De ­meeste ­buitenlanders kennen dat systeem niet. Koplopers onder de buitenlandse hardrijders zijn de Nederlanders: 97.901 ­reden te snel op onze wegen. Dan komen de Fransen, met 93.199 overtreders, en de Luxemburgers, goed voor 38.703 boetes. Veel van die boetes blijven echter onbetaald omdat overtreders ze niet krijgen. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) wil dat alle buitenlandse verkeersovertreders hun boete toch krijgen. (blg)

Politie ontdekt 14 illegalen in 1 auto na achtervolgingNa een achtervolging in Deurne hield de politie een auto aan die volgepropt zat met liefst veertien vluchtelingen. De mensensmokkelaar is een 29-jarige man uit Irak. Hij werd aangehouden. Smokkelaars gebruiken de regio steeds meer om ­vluchtelingen uit Noord-Frankrijk op geparkeerde vrachtwagens te zetten. De vluchtelingen proberen zo via de Noord-Franse havens het Verenigd Koninkrijk te bereiken. 

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream