18 april 2017

De Parel krijgt subsidies om capaciteit te verhogen

 

Vrije basisschool De Parel in Mechelen kan voortaan gebruikmaken van de huursubsidiepot van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De minister creëert op die manier 1.017 extra plaatsen in het onderwijs.

Eind 2016 lanceerde minister van Onderwijs Hilde Crevits een projectoproep voor huursubsidies naar de scholen om hun capaciteit uit te breiden of hun gebouwen te vernieuwen. In een eerste fase krijgen 24 scholen nu groen licht. Dit komt op termijn overeen met een jaarlijkse huursubsidie voor meer dan 2 miljoen euro.

Het gaat om gebouwen (bestaande of nog nieuw te bouwen) die voorheen nog geen enkele onderwijsbestemming hadden. De projecten zullen ruim 6.500 leerlingen ten goede komen en 1.071 bijkomende plaatsen in de klas creëren. Zo versnelt Crevits de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium en wordt extra schoolcapaciteit gecreëerd.

Ook vrije basisschool De Parel uit Mechelen krijgt de mogelijkheid om via deze subsidiepot uit te breiden. Door de subsidies kan de school het parochiecentrum huren. Crevits: “In het kader van het Masterplan Scholenbouw voert Vlaanderen een inhaalbeweging uit om schoolgebouwen te vernieuwen. Een gebouw dat vandaag als kantoor gebruikt wordt, kan morgen als school dienst doen en overmorgen opnieuw een andere invulling hebben. Dankzij het verruimde toepassingsgebied van de huursubsidies kunnen scholen hier gepast en flexibel op in spelen.” (evb)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream