2 maart 2018

Ereburgemeester en vrouw in ziekenhuis

 

TORHOUT. Pech voor ereburgemeester Norbert De Cuyper en zijn vrouw Monique De Zaeyer. Beiden delen in hun eigen woonst al meer dan vijftig jaar een kamer, maar momenteel doen ze dat in het... Sint-Rembertziekenhuis. Norbert heeft een elleboog gebroken en Monique een heup. Hun herstel is volop aan de gang.

Het ontij voor het vroegere burgemeesterskoppel dateert al van een paar weken geleden, maar is pas nu bekend geraakt. Eerst maakte Monique (75) een kwalijke val en brak haar heup. Ze belandde meteen in het lokale ziekenhuis.

Maar kort daarna kende ook Norbert (74) pech. Hij viel ‘s avonds in zijn huis en brak zijn elleboog. Hij verbeet de pijn en ging toch nog slapen. Na een slechte nacht werd het de volgende ochtend duidelijk dat het ernstiger was dan hij gedacht had. De elleboogbreuk bleek vrij complex te zijn en dus moest ook hij naar het ziekenhuis. Daar kon hij op dezelfde kamer van Monique terecht. Het was de periode van Valentijn, maar het koppel dat vorig jaar op 1 april zijn vijftigste huwelijksverjaardag vierde, had zich uiteraard een aangenamer feest van de dag van de geliefden voorgesteld.

Vorig jaar bekkenbreuk

De fysieke miserie blijft de ereburgemeester achtervolgen. Zowat een jaar geleden belandde hij ook al in het ziekenhuis met een bekkenbreuk. Zoiets kan niet gegipst of geopereerd worden en bijgevolg had hij geen keuze: geduldig revalideren. Voor de eerste keer in zijn begin 1983 gestarte politieke carrière diende hij een zitting van de gemeenteraad te missen, wat hem niet zinde. Gelukkig raakte hij nipt weer op de been voor zijn gouden huwelijksfeest van 1 april in Groenhove.

Vorige maandag moest hij dan toch opnieuw verstek laten gaan voor de gemeenteraad. De Wijnendaalse CD&V’er is nog tot en met eind dit jaar voorzitter van de gemeenteraad. Hij werd vervangen door partijgenote Hilde Crevits, die hem en zijn vrouw namens alle aanwezigen een spoedig herstel toewenste. Wat wij via deze weg uiteraard ook doen. (JS)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream