6 juli 2018

Extra centen voor gecombineerd onderwijs

 

Vijf West-Vlaamse centra voor volwassenonderwijs (cvo) krijgen extra middelen om te starten met opleidingen in gecombineerd onderwijs. Dat zijn opleidingen die gedeeltelijk klassikaal worden gegeven en gedeeltelijk op afstand via media. De cursist is dan niet aan een bepaald tijdstip of bepaalde plaats gebonden.

De vijf centra in West-Vlaanderen die extra middelen krijgen zijn Sint-Godelieve in Brugge, het GO Cervo in Ieper, en het Miras en Vivo in Kortrijk. In Brugge en Kortrijk Vivo gaat het om ICT en administratie. In Ieper gaat het om aanvullende algemene vorming, in Miras en Vivo is er ook nog webdesigner. Verder in Miras Kortrijk ook nog ICT in een creatieve context.

Volgens minister van Onderwijs Hilde Crevits wint het gecombineerd leren in het volwassenonderwijs aan belang. “Jaar na jaar groeit het aantal inschrijvingen. In vergelijking met vorig schooljaar is er een groei van 11 procent. Vooral vrouwen en jongeren scholen zich via de cvo’s bij. De minister zei ook dat de cvo’s vanaf september volgend jaar niet langer betoelaagd worden op basis van aanwezigheid in de klas. Ook op die manier verdwijnt een drempel voor het afstandsleren.

 

Copyright © 2018 Roularta Media Group. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter