26 juni 2017

Extra steun bij onbetaalde schoolfacturen

 

Om komaf te maken met incassobureaus die ouders onder druk zetten om hun schoolfactuur te betalen, rolt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V, foto) een “menswaardig” alternatief met bemiddelaars uit.

Incassobureaus die ermee dreigen dat kinderen hun rapport niet zullen krijgen als ouders een schoolfactuur niet betalen. Het zijn verregaande praktijken waar de vzw SOS Schulden op School al meldingen van kreeg.

Eén op de vier scholen doet vandaag een beroep op incassobureaus. Om dat te vermijden, heeft minister Crevits nu 45 middelbare scholen geselecteerd die een jaar lang hulp krijgen van ­MyTrusto, opgericht door deurwaarder Patrick Van Buggenhout die op een “ethisch verantwoorde manier” schulden recupereert.

“Vaak gaat het om gezinnen met meerdere schulden”, zegt hij. “In het klassieke systeem sturen die allemaal apart een deurwaarder op je af. De bijkomende kosten swingen daardoor de pan uit.”

Bij MyTrusto gaat één deurwaarder samenzitten met de ouders om de schulden te analyseren. Daarna legt die een afbetalingsplan voor aan de schuldeisers. Inbeslagnames en juridische procedures worden zo vermeden. (jvde)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream