23 april 2013

Fietsbrug over R0 krijgt groen licht

 

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits bevestigde zopas dat het project om een fietsbrug te realiseren boven de Brusselse ring in Zaventem groen licht krijgt. De fietsbrug moet verscheidene bedrijfszones vlot en veilig bereikbaar maken.

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CDV) bevestigd dat het Agentschap Wegen en Verkeer groen licht geeft voor de concrete uitwerking van een fietsbrug boven de R0 ter hoogte van de Hector Henneaulaan in Zaventem. Die fietsbrug moet de veiligheid van fietsers die zich naar de bedrijvenzone Zaventem Keiberg of Brussels Airport begeven, aanzienlijk verbeteren.

 

Zaventems schepen en Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) liet zich via een parlementaire vraag informeren bij de minister. 'De geraamde kostprijs bedraagt vier miljoen euro. Er zal worden gestreefd om de brug te realiseren vooraleer de werkzaamheden voor de verbreding van de R0 op het vak Zaventem aanvatten. Die werkzaamheden aan de R0 zijn voor de zone Zaventem gepland vanaf 2016. De realisatie van de fietsbrug zou in principe voor de aanvang van die werkzaamheden moeten gebeuren.'

 

Ring als barrière

 

De fietsbrug wordt ongetwijfeld een belangrijk onderdeel in het Fiets-Gen waarbij gestreefd wordt naar een continue en veilige fietsroute langs de spoorlijn die verschillende dorpskernen veilig verbindt met de bedrijvenzones aan de Brussels Airport, Keiberg en Diegem. 'Met een continue fietsroute hoopt men de barrièrewerking van de RO in de luchthavenregio voor fietsers te doorbreken', zegt Van Rompuy. 'De huidige doorgang op de brug van de Hector Henneaulaan is op dit moment bijzonder onveilig voor het fietsersverkeer. De fietsbrug zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren voor een veiliger fietsverkeer in de luchthavenregio, ook voor fietsers die willen doorfietsen naar Brussel-centrum.'

 

Betere busdoorstroming

 

Volgens Van Rompuy zal de gemeente Zaventem haar volle medewerking verlenen aan het fietsbrugproject en dat in overleg met de Provincie Vlaams-Brabant die reeds een onderzoek heeft uitgevoerd en de realisatie ervan ten volle steunt. 'Vervoersmaatschappij De Lijn stapt ook mee in het project op voorwaarde dat maatregelen worden genomen om de busdoorstroming te bewaren. Ook de luchthaven is vragende partij om voor haar werknemers de bereikbaarheid van de airportsite te verhogen en fietsvriendelijker-en veiliger te maken.'  (ddl)

 

 © Corelio

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream