17 maart 2010

Fietstunnel onder N446 aanbesteed in 2012

 
WAASMUNSTER De aanbesteding van een fietstunnel onder de gewestweg N446 bij de Durmebrug is gepland voor 2012.
Dankzij de tunnel kunnen fietsers in de toekomst op de Durmedijk vanuit Lokeren en Zele verder fietsen naar de nieuw aan te leggen brug over de Durme in Waasmunster en zo verder naar Hamme, waar ze kunnen aansluiten op de Scheldedijken.
De gewestweg N446 loopt van Grembergen over Hamme-Zogge naar Waasmunster. Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer(CD&V) vernam van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits(CD&V) het nieuws als antwoord op een parlementaire vraag. 'De geplande fietstunnel wordt gebouwd op de rechteroever van de Durme', legt De Meyer uit. 'Het ontwerp van de tunnel is opgenomen in de lopende ontwerpstudie over de aanpassing van de Durmedijken aan de normen van het geactualiseerde Sigmaplan'.
De kostprijs voor de aanleg van de fietstunnel bij de Durmebrug in Waasmunster wordt geraamd op een miljoen euro. 'De uitvoering van de werken zal worden afgestemd op de vernieuwing van de Durmebrug die deel uitmaakt van de N446', licht minister Crevits toe. 'De precieze timing van de werken is afhankelijk van de beschikbaarheid van het geld en van de snelheid van de nog te doorlopen procedures'. (JVDV)
Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream