13 december 2017

Gebouw basisschool krijgt straks humanioraleerlingen over de vloer

 

Het ziet ernaar uit dat Brecht voor het eerst secundair onderwijs zal krijgen. Dat zou starten in het huidige gebouw van basisschool De Sleutelbloem die tegen 2023 moet verrijzen in een nieuwbouw in de Van Pulstraat.

“Toen minister Hilde Crevits eind september 6,1 miljoen euro subsidies toekende voor de uitbreiding en renovatie van de 57 jaar oude gemeentelijke basisschool De Sleutelbloem, gingen we ervan uit dat de nieuwe, grotere school op het Schoolplein zou blijven”, zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). “Na een vergadering met buurtbewoners over de technische dienst in de Van Pulstraat, gingen er stemmen om die dienst te verhuizen naar de terreinen achter vleesconservenproducent Coertjens in Klein Veerle. De ruimte in de Van Pulstraat komt dan vrij en zo werd eigenlijk de idee geopperd om de basisschool daar, in een ruime en groene omgeving, te laten verrijzen.”

De verhuizing van het Schoolplein naar de Van Pulstraat heeft meerdere voordelen, zegt Aerts. “In de Van Pulstraat is van de totale oppervlakte van 23.500 vierkante meter (2,5 hectare) nu maar 13.500 vierkante meter in gebruik. Voor de school hebben we iets meer dan 1 hectare nodig.”

“De nieuwe turnzaal zal geschikt zijn voor andere verenigingen en op termijn zouden we ook de kunst- en de muziekacademie naar daar halen. Ook de schoolmoestuin verhuist dan van domein Couvreur naar de school zelf.”

Deze piste heeft wel het nadeel dat de bouw van de nieuwe school pas twee jaar later, in 2021, kan starten. Wat er dan vanaf 2023 met het huidige schoolgebouw gebeurt? “De gemeente onderzoekt samen met het vrij onderwijs mogelijkheden om met een secundaire school te beginnen. Het schoolgebouw is zeer geschikt daarvoor. Op langere termijn is het wel de bedoeling om het 57 jaar oude pand af te breken en te zorgen voor meer groen, bewoning en parkeergelegenheid in het centrum.” (ella)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream