7 november 2013

Geen Oosterweelverbinding, wel 33 remedies voor fileleed

 

Mobiliteit 

 

 Voor autobestuurders

 

Omdat het met de Oosterweelverbinding nog niet wil vlotten, pakt de Vlaamse overheid, samen met de stad Antwerpen, uit met 33 'quick wins': verkeersprojecten die binnen twee jaar te realiseren zijn. Bedoeling is dat u, bestuurder, fietser of gebruiker van het openbaar vervoer, op korte termijn al iets gaat merken van de aanpassingen. We zetten enkele projecten op een rijtje.

 

0 0 Er komt een spitsstrook op de E19 (noord) naar Brecht. Die moet in de eerste helft van volgend jaar klaar zijn. 0 0 Op de E17 komt er later op het jaar een voorbehouden spitsstrook, voor het verkeer richting E34/R2 (Liefkenshoektunnel) om het verkeer 'uit elkaar te trekken'. 0 0 Hilde Crevits wil ook de busstrook op de E19 (noord) omvormen tot een spitsstrook/ tolstrook, in functie van de Park & Ride-zone in Sint-Job. 0 0 Op de A12 tussen Leugenberg en Ekeren wordt in 2014 de pechstrook als rijstrook ingericht, zodat de invoegstrook naadloos overgaat in de uitvoegstrook. 0 0 Wie straks uit de Kennedytunnel richting de E17 rijdt, krijgt er een extra rijstrook aan de rechterkant in plaats van aan de linkerkant bij.

 

 Voor fietsers

 

0 0 De aansluiting van de Turnhoutsebaan op de Singel in Borgerhout wordt verbeterd voor personenwagens en fietsers. 0 0 Er komt een verbeterde aansluiting van de fiets-o-strade naar Essen ter hoogte van de Luchtbal. 0 0 Het op- en afrittencomplex in Stabroek wordt aangepakt om gevaarlijke verkeerssituaties op de N111 en de A12 te vermijden. 0 0 De aanleg van een fietspad langs de E34 in Deurne met ongelijkvloerse kruising (kruising op verschillend niveau) van de Ruggeveldlaan staat ook op de planning.

 

 Voor gebruikers openbaar VerVoer

 

0 0 De stad en de Vlaamse regering bekijken de mogelijkheid om het Park & Rideterrein op Linkeroever uit te breiden. Zo moeten er 195 extra plaatsen komen, vlak voor Zwijndrecht. 0 0 Ook de Park & Ride-zone aan de rotonde van Wommelgem krijgt een facelift. 0 0 Minister Hilde Crevits pleit ook voor een busstrook op de A12, in het noorden van Antwerpen.

 

 © Concentra

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream