18 februari 2013

Geluidsschermen langs R6 laten op zich wachten

 

Wie dacht dat de soap rond de geluidsschermen langs de R6 afgelopen was, heeft het mis. Zowel de gemeente als Wegen & Verkeer en het actiecomité R6 weten niet waar en wanneer de schermen er gaan komen. De drie partijen wachten nog steeds op de resultaten van de geluidsstudie.

"Een spijtige zaak", noemt de Katelijnse schepen van openbare werken Joris De Pauw (N-VA) het. "De R6 ligt er nu bijna, maar Vlaanderen is nog niet klaar met de geluidsstudie. Eens we de resultaten van de geluidsstudie krijgen, kunnen we eindelijk de bewoners informeren. Want we weten nog steeds niet waar de schermen komen. Momenteel bestuderen we gelijkaardige dossiers van andere gemeenten en plannen we gesprekken met het actiecomité. Ik hoop dat dit niet al te lang meer zal duren, zodat we de onzekerheid kunnen wegnemen."

 

"Nog mee bezig"

 

Een telefoontje naar Wegen en Verkeer stemt niet hoopvol. "De afdeling wegenbouwkunde is er nog mee bezig. Wanneer het onderzoek afloopt, weten wij zelf nog niet", klinkt het. Dat het Vlaams Gewest nog steeds niet heeft vastgelegd waar en wanneer de geluidsschermen komen, is vooral voor de bewoners langs de R6 pijnlijk. Woordvoerder van het actiecomité R6 Rudi Withaegels is niet te spreken over de situatie. "Twee jaar geleden zijn wij ons beginnen te groeperen omdat er toen al die onduidelijkheid was. In september vorig jaar kregen we dan eindelijk van Vlaanderen te horen waar ze zouden komen, maar toen had men het alleen maar over de Bergstraat. Er zijn genoeg gelijkaardige situaties waar men geluidsschermen heeft geplaatst voor elk huis, waarom kan dat dan hier ook niet? Vlaanderen is van in het begin met dit dossier verkeerd omgegaan. Men werkt met een MER-studie van 2000, waarin men geen rekening houdt met de uitbreiding van de veilingen en het ziekenhuis, wat zorgt voor meer verkeer. Tijdens ons laatste gesprek had ik het gevoel dat minister van mobiliteit Crevits (CD&V) ons echt wou helpen, maar dat er geen budget voorhanden was. Ik steek de schuld voor een deel op het oude bestuur van Sint-Katelijne-Waver, dat amateuristisch te werk is gegaan. Op het einde heeft hun schepen van verkeer nog zijn uiterste best gedaan, maar toen was het kalf al verdronken."

 

26 februari

 

Het actiecomité hoopt nu op een betere samenwerking met de nieuwe besturen. Binnenkort zit het aan tafel met schepen De Pauw. "Bonheiden stond al achter ons, en nu krijgen we ook het gevoel dat Sint-Katelijne-Waver wil meewerken aan een oplossing", stelt Withaegels. "Als actiecomité willen wij nog steeds constructief te werk gaan op basis van cijfers, maar dan moet je die natuurlijk hebben. Op 26 februari hebben we een afspraak met de gemeente, en ik hoop dat zij ons dan de resultaten van de geluidsstudie kunnen geven." (AVH)

 

 © Het Laatste Nieuws

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream