2 mei 2017

"Geweldig nieuws voor 420 leerlingen"

 

Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V), heeft geld veil voor de Sint-Maartensschool in Loppem. In een tweede subsidieronde krijgt de school huursubsidies om - eindelijk - een nieuwbouw te kunnen zetten nabij hun scholencampus in de Ieperweg. Daarmee kunnen ze mogelijk al eind 2019 de oude gebouwen in de Stationsstraat verlaten.

De Sint-Maartensschool, met 420 leerlingen zowat de grootste in Loppem, verlangt al een tijdje naar een grotere scholencampus langs de Ieperweg. Zoals bekend heeft de school daar een grote lap grond liggen aan de straatkant, waar er nog ruimte is voor een nieuwbouw. Dankzij geld van de Vlaamse overheid kan die nieuwbouw binnenkort gerealiseerd worden. "We schrokken van het nieuws, maar zijn uiteraard bijzonder blij met die centen", zegt directeur Els Vandaele.

Concreet wil de school op termijn de gebouwen in de Stationsstraat verlaten en de campus langs de Ieperweg uitbreiden. Er komen twee nieuwe gebouwen aan de straatkant, met een totale oppervlakte van bijna 1.200 vierkante meter. In het eerste schoolgebouw komt een refter, een keuken, een directiebureel, een archief, klassen en een secretariaat. In het tweede gedeelte is een turnzaal of een polyvalente ruimte voorzien. "Het project moet de 420 leerlingen van de school ten goede komen en zorgt voor bijkomende plaatsen in de klassen", reageert directeur Vandaele. "De gebouwen in de Stationsstraat zijn te oud en te benepen. Ook de energiekosten aan dat oude schoolgebouw zijn niet meer verantwoord in deze tijd. Het meer centraliseren van de schoolactiviteiten komt iedereen ten goede. Ook voor de veiligheid is het een goede zaak. Om de ouders niet nodeloos ongerust te maken, wil ik benadrukken dat onze wijkschool gewoon blijft bestaan."

De Vlaamse overheid wordt eigenaar van de nieuwbouw. De school zal huren. "We hopen tegen eind 2019 onze nieuwe gebouwen te kunnen openen", besluit Vandaele.

BART HUYSENTRUYT

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream