22 december 2017

Gratis fruit bij de examens in het Bernarduscollege

 

NIEUWPOORT. Onder het motto ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ trakteerde de directie van het Sint-Bernarduscollege tijdens de proefwerkperiode de leerlingen op een gezond stuk fruit.

Al vele jaren voert de school een intens beleid rond gezondheidsopvoeding. Eind vorig jaar ondertekenden het ministerie van Onderwijs en de koepelorganisatie van de voedingsindustrie Fevia een pact om ongezond eten en drinken uit de scholen te verbannen. Het pact, dat op de aanbevelingen van Vigez is gebaseerd, kwam er na maanden onderhandelen op vraag van onderwijsminister Hilde Crevits. Het was de eerste keer dat alle partijen zich inzetten om suikerrijke producten uit het onderwijs te weren.

“Een goed idee”, vindt Martine Muylle, leerkracht verzorging-voeding en sociale en technische wetenschappen aan het Sint-Bernarduscollege. Met een aantal collega’s enthousiasmeert zij het comité Gezondheidsbeleid op de school. “Het is al vele jaren dat we initiatieven nemen om leerlingen bewust te maken van een gezonde levensstijl”, vertelt Martine. “Met ons comité Gezondheidsbeleid geven we ieder schooljaar een aantal gezonde impulsen. Ik denk hierbij aan onze Soepactie, het gratis Gezond Ontbijt en Tutti Frutti. Net als vorig schooljaar was er dit jaar de actie ‘Fruit tijdens de examens’. Op een dag trakteerde de school de leerlingen op een stuk fruit. Vooral mandarijntjes waren gegeerd, wie lust dat immers niet?” (DCR)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter