7 december 2016

Grootste delend netwerk ‘KlasCement’ zet 100.000ste lid in de bloemetjes

 

 

Wat als je als leraar lesmateriaal zou kunnen delen met andere leraren? Dat kan! Op het gratis platform KlasCement kunnen leraren elkaar inspireren door materiaal te delen, voor leerlingen van alle leeftijden. Vandaag mocht Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits het 100.000ste lid (Inge Van Gelder van KA Antwerpen) in de bloemetjes zetten en aan acht leraren de publieksprijs uitreiken voor meest inspirerend lesmateriaal. Met 45.000 leermiddelen en 100.000 leden is KlasCement misschien wel het grootste professioneel delend netwerk van Vlaanderen.

 

Iedere leraar gebruikt, naast een handleiding, zelfgemaakt lesmateriaal in de klas om bijvoorbeeld sterkere leerlingen uit te dagen of om nieuwe dingen uit te proberen. Maar als alle leraren zelf materiaal ontwikkelen, dan wordt er veel dubbel gemaakt.

 

Daarom is er Klascement, het gratis platform waar leraren elkaar inspireren door materiaal te delen, voor leerlingen van alle leeftijden. Ze zetten er hun eigen documenten online, maar ook interessante websites, knappe apps, multimedia of praktijkvoorbeelden. Organisaties kondigen er activiteiten aan en leraren vinden er materiaal dat ze kunnen kopen of ontlenen. Er staan 45.000 leermiddelen online die je makkelijk kan zoeken volgens onderwerp, vak of onderwijsniveau. Een team van KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Zo optimaliseren ze bijvoorbeeld titels en omschrijvingen voor een betere vindbaarheid.

 

Sinds de start is het netwerk blijven groeien. Vandaag mag KlasCement zijn 100.000ste lid verwelkomen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zette Inge Van Gelder, adjunct-directeur van het Koninklijk Atheneum Antwerpen en het hele KlasCement-team in de bloemetjes. Naar aanleiding van het record lanceerde KlasCement een wedstrijd waarbij leden konden stemmen op leermiddelen die hen het meest inspireren. Acht leraren uit zowel het kleuter-, buitengewoon, lager en secundair onderwijs kregen van minister Crevits de publieksprijs overhandigd.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Wat ooit begon aan de keukentafel van een leraar is nu uitgegroeid tot een gratis toegankelijke inspiratiebank met 45.000 ideeën en praktijktips. Of je nu rond Wereldaidsdag wil werken in de klas of leerlingen het verschil wil leren tussen ‘een’ en ‘één’. Dankzij een team van gedreven medewerkers is het platform sinds de start enorm gegroeid. Vandaag mag ik het 100.000ste lid verwelkomen. Met zoveel leden is KlasCement misschien wel het grootste professioneel delend netwerk van Vlaanderen. Ik wil deze leerkrachten in de bloemetjes zetten, omdat zij symbool staan voor al onze leerkrachten die dagelijks hun uiterste best doen en door wie ons onderwijs internationaal hoog scoort. Ik raad alle leraren aan om lid te worden van KlasCement.”

 

 

 

website: www.klascement.net

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream