7 maart 2016

Hans Vanderspikken wordt nieuwe hoofdredacteur van Klasse

 

Vanaf 7 maart  2016 wordt Hans Vanderspikken de nieuwe hoofdredacteur van Klasse. Klasse startte 24 jaar geleden en groeide uit tot een communicatieproject voor alle onderwijsparticipanten: leraren, ouders en leerlingen. Na een grondige hervorming in 2014-15 herprofileerde Klasse zich succesvol als hét multimediaal communicatieplatform voor en over onderwijs in Vlaanderen. 

Hans Vanderspikken (38) studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en Radio- en TV-journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel. Hij werkte aan het Centrum voor Onderwijsbeleid en -Vernieuwing, in de lerarenopleiding van Leuven, en als redacteur voor het productiehuis Jok Foe. Acht jaar geleden stapte Hans Vanderspikken over naar de redactie van Klasse. Als videojournalist en eindredacteur zorgde hij ervoor dat video een essentieel onderdeel werd van de communicatiekanalen van Klasse. Daarmee leidde hij de redactie het digitale tijdperk in.

Hans Vanderspikken: "Het communicatielandschap is de laatste jaren grondig door elkaar geschud. Meer dan ooit ligt de focus op het digitale en is Klasse via verschillende complementaire kanalen aanwezig, online én op papier. Met een sterk YouTube-kanaal, digitale nieuwsbrieven en een online werking zetten we bij Klasse al jaren in op de toekomst. De kern blijft sterke, relevante en betrouwbare inhoud voor iedereen die in onderwijs geïnteresseerd is. De reacties zijn positief. Klasse zit duidelijk verweven in het DNA van het Vlaamse onderwijs. In oktober 2015 won ons vernieuwd project de Press & Communication Award ‘Business to Business 2015’ in de categorie van beste herlancering.”

"Het zijn de leraren, directies, clb-medewerkers, lerarenopleiders, zorgleraren, pedagogische begeleiders, opvoeders, ... die elke dag het verschil maken in hun klas, op de speelplaats en aan de schoolpoort. Zij hebben een grote impact op het leven van jonge mensen. De maatschappij vraagt veel van het onderwijs. Klasse wil leraren en directies daarin maximaal ondersteunen. Met inspirerende verhalen van collega's, opinies, onderzoek, interviews en praktische toepassingen van onderwijsexperts via tools en stappenplannen."

“Klasse doet aan positieve, authentieke, kwaliteitsvolle en betrouwbare journalistiek. Met een sterkere focus op leraren en directeurs als draaischijf naar ouders en leerlingen. Onze multimediale kanalen vertrekken nog meer dan vroeger vanuit de noden van ons publiek en zijn helemaal afgestemd op hoe mensen zich vandaag informeren. Klasse.be past zich aan aan de rol en de interesses die de gebruiker aanduidt. Ook de nieuwsbrieven voor directeurs, leraren, ouders, startende leraren en intermediairs zijn nog meer op maat. Op sociale media gaat Klasse de conversatie aan via Facebook, Youtube, Twitter of Pinterest. De focus is digitaal maar Klasse zet ook in op print met een driemaandelijks kwaliteitsmagazine. En de Lerarenkaart blijft gratis voor alle leraren.”

“Die aanpak werpt vruchten af. Dat zie je ook aan de reacties die we elke dag krijgen. Met de nieuwsbrieven bereiken we maandelijks meer dan 100.000 mensen, sinds de site vernieuwd is zijn er al meer dan één miljoen bezoekers gepasseerd, 9000 mensen hebben een persoonlijk profiel aangemaakt, op de verschillende sociale media samen heeft Klasse meer dan 50 000 volgers, meer dan 16 000 abonnees op het magazine. En bovenal: die cijfers groeien elke dag.”

Minister van Onderwijs Hilde Crevits is verheugd met de nieuwe hoofdredacteur: “Klasse is een belangrijk informatiepunt voor al wie met onderwijs te maken heeft. Het is een sterk en degelijk merk en dat moet het ook blijven. Klasse heeft afgelopen jaar een belangrijk traject gelopen in de richting van multimediale communicatie en geldt als voorbeeld voor goede overheidscommunicatie. Om de juiste hoofdredacteur te vinden is een uitgebreide en onafhankelijke selectieprocedure gestart. Hans Vanderspikken kent het huis en was mee trekker van de vernieuwing bij Klasse. Ik wens hem alvast alle succes toe.”

Hans Vanderspikken: “Ik geloof in de kracht van positieve journalistiek. Het hele team van Klasse draagt dat uit. Het gaat over oplossingsgericht denken, over het responsabiliseren van iedereen die bij onderwijs betrokken is om actief te participeren aan een beter onderwijs. Klasse doet meer dan informeren. Klasse brengt mensen die met onderwijs bezig zijn dichter bij elkaar, waardeert iedereen die actief is in onderwijs, inspireert en doet nadenken over onderwijs. Op die manier draagt Klasse bij tot kwaliteitsvoller onderwijs. Klasse is een sterk, betrouwbaar merk dat helder en met respect communiceert. Die geloofwaardigheid wordt gegarandeerd door een onafhankelijk redactiestatuut.”

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream