3 maart 2015

Helft kinderen heeft nog geen plek in basisonderwijs

 

Voor 2.802 kinderen werd in het Nederlandstalige Basisonderwijs in Brussel geen plaats gevonden. Dat is ruim de helft van de kinderen die zich in januari via www.inschrijveninbrussel.be aangemeld hadden voor een plekje.

"Er moet bovenop de al geleverde inspanningen verder geïnvesteerd worden in bijkomende capaciteit in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel", zegt Walentina Cools van het Lokale Overlegplatform (LOP) Brussel. De tekorten zijn volgens het LOP het meest nijpend in het eerste leerjaar en kleuterklassen.

Bij die laatste groep werden op 1.022 aanmeldingen maar liefst 904 leerlingen overal ongunstig geordend. De Vlaamse regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor het Nederlandstalig Onderwijs in Brussel, blijven investeren in plaatsen voor kinderen uit het basisonderwijs. Dat zeggen Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Brussels minister Guy Vanhengel.

In een persbericht melden ze dat er op dit ogenblik 1.763 ouders zijn wiens kind momenteel nog niet in het Nederlandstalig onderwijs zitten. 550 kinderen die al school lopen en van school willen veranderen kregen wel een plaats. Die 550 plaatsen in hun huidige school zullen dus binnenkort vrijkomen. Vlaams minister Crevits pleit ook voor een betere uitwisseling van gegevens met de Franse Gemeenschap en ze wil ook het inschrijvingsrecht vereenvoudigen. (AMG)

Inhoud ↑

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream