7 december 2012

Heraanleg doortocht

 
INGOOIGEM - In mei volgend jaar starten de lang aangekondigde werken aan de doortocht van Ingooigem, op de N36. De werken zullen anderhalf jaar duren, laat minister Hilde Crevits weten, en zullen 1,5 miljoen euro kosten. De N36 dwarst het dorp Ingooigem en er is al jaren overlast van te snel rijdend verkeer en veel zwaar transport. De schoolkinderen en omwonenden deden hun beklag en voorlopige maatregelen haalden weinig uit. Begin mei starten de werken met de aanleg van de nieuwe rioleringen, er komt een vernieuwd wegdek en worden veiliger fietspaden aangelegd. Dit alles moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de dorpskern verhogen. De bebouwde kom van Ingooigem op de N36 zal met verkeerspoorten aangegeven worden ter hoogte van de Schellebellestraat en het provinciaal museum Lijsternest.

Verlichting

Ter hoogte van de verkeerspoorten komen er veilige fietsoversteekplaatsen van de enkelrichtingsfietspaden naar de vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden. Binnen de bebouwde kom komen er verhoogde aanliggende fietspaden aan beide zijden van minstens 1,5 meter breed. Ook de wegverlichting wordt vernieuwd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal informatievergaderingen organiseren en ook de bereikbaarheidsadviseur wordt ingeschakeld. De werken zullen er vooral voor zorgen dat de schoolkinderen veiliger door het centrum kunnen, net als de vele fietsende kinderen en werknemers die met de fiets naar hun job trekken. Niet onbelangrijk is ook dat Ingooigem druk bezocht wordt door wielertoeristen en recreanten. Dat zal ook veiliger kunnen.

(WDA)

Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 07-12-2012

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter