8 december 2012

Heusden-Zolder krijgt parking voor carpoolers

 
heusden-zolder
 
De gemeente Heusden-Zolder krijgt definitief haar eigen carpoolparking. Dat bevestigt Wegen en Verkeer Limburg. De nieuwe parking wordt in 2014 aangelegd op een weiland naast afrit 28 aan de kant van Zolder.
 
De gemeente Heusden-Zolder was zelf vragende partij voor een eigen carpoolparking. Maar vooral de Christelijke Vakbond ACV voerde afgelopen jaar regelmatig acties om de nieuwe parking mogelijk te maken. Ze hingen spandoeken op, en bestookten het kabinet van de bevoegde Vlaamse minister Hilde Crevits. Deze week meldt de vakbond trots in haar eigen vakblad 'Visie' dat de parking definitief is goedgekeurd.
 
"Dat klopt inderdaad", zegt Jo Lieben van Wegen en Verkeer Limburg. "Het is duidelijk dat er op die locatie behoefte is aan een carpoolparking. Daarom is het licht op groen gezet. Toch is het nog even zoeken hoe de nieuwe parking het best wordt ingeplant. Allicht komt een weiland tussen de afslag Zolder en de Belikstraat daarvoor in aanmerking. De nodige voorbereidingen moeten nog gebeuren.
 
We hopen tegen 2014 de nieuwe parking te kunnen realiseren."
 
Het ACV had het voorbije jaar al regelmatig tellingen gehouden.
 
Daaruit bleek dat er doorgaans 21 voertuigen rond het uitrittencomplex 28 van Zolder geparkeerd stonden.
 
De andere carpoolparkings van Houthalen en Lummen staan al enkele jaren bomvol. Volgens de vakbond was daarmee duidelijk dat de vraag groot is. Daarmee opent Limburg over enkele jaren zijn tiende carpoolparking. "Bij de herinrichting van het uitrittencomplex van de E313 in Tongeren, willen we ook een carpoolparking realiseren," zegt Jo Lieben. "Maar die zal pas na Zolder aan de beurt zijn. "Op nog langere termijn willen we carpoolparkings realiseren in Ham, Bilzen en Genk-Oost."
 
© Concentra
Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter