23 februari 2018

Hilde Crevits geeft startschot voor bouwwerken in College

 

WAREGEM. College opent nieuwe speelplaats als recreatie- en sportplek bouw van extra klaslokalen en ruimtes start officieel. Na de sloop van een aantal woningen in de Olmstraat nabij de sporthal van het Heilig Hartcollege en het graven van de bouwput kwam Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits dinsdagmorgen de officiële start geven voor de nieuwbouw. Die voorziet in nieuwe klaslokalen en extra ruimtes voor de ondersteunende diensten van de onderwijsinstelling. Samen is dat goed voor een investering van 4,3 miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro Vlaamse subsidies.

Tegelijk met de start van de bouwwerken stelde het Heilig Hartcollege dinsdagvoormiddag ook de compleet nieuwe speelplaats voor die werd ontworpen en aangelegd als een multifunctioneel sportterrein waarop de jongeren kunnen voetballen, basketten of hockey spelen. De van een gepaste rode grondlaag voorziene speelplaats wordt letterlijk omringd en afgerond door een looppiste die bestaat uit drie banen. Alles samen gaat het over een recreatieplek en sportspeelplaats die eigenlijk als outdoor uitbreiding fungeert van de aangrenzende hal voor binnensporten. Prijskaartje: 750.000 euro, waarvan 300.000 afkomstig van Vlaanderen.

Kijk, ontdek, beleef

“De visie van het College vind je in onze leuze: kijk, ontdek, beleef”, legt directeur Jean Marie Noreillie uit. “Wij trekken dat door in alles wat wij ondernemen. Ook met de nieuwe speelplaats waar je kan sporten maar waar je evengoed wandelt of je gewoonweg vermaakt tijdens de recreatiemomenten. Dat geldt ook voor de nieuwbouw in de Olmstraat waar wij extra leslokalen optrekken. Die uitbreiding is meer dan nodig want wij kampen al jaren met plaatsgebrek.”

Het project moet af zijn mei 2019. Intussen zijn er vijf bouwdossiers waarvan er al verschillende zijn afgewerkt. “Na de speelplaats is het nu de nieuwbouw die daarop perfect aansluit en tegelijk de verbinding vormt met de sporthal. Met dit alles zijn wij klaar voor de toekomst”, aldus de directeur.

Specialisatieklassen

Intussen maakte het Heilig Hartcollege de voorbije jaren al werk van andere vernieuwingen, aanpassingen aan de infrastructuur en nieuwe accommodatie. Zo werd er asbest verwijderd voor een bedrag van 72.000 euro en kwamen er specialisatieklassen waarvoor een investering nodig was van 700.000 euro. Ook de sporthal werd vernieuwd. Lokale sportverenigingen kunnen er ’s avonds en in het weekend gebruik van maken.

Minister Hilde Crevits stipte nog aan dat de nieuwbouw en de nieuwe speelplaats deel uitmaken van de huidige inhaalbeweging en modernisering van schoolgebouwen in Vlaanderen. “In 61 van de 64 West-Vlaamse gemeenten wordt er ofwel een schoolgebouw grondig vernieuwd of komt er een nieuwbouw. In 2017 alleen al was dat goed voor 45 miljoen Vlaamse subsidies. Dan heb je nog de projecten in de provincie in samenwerking met de privésector, goed voor een investering van ruim 300 miljoen euro”, somde de minister op. “En straks voegen wij daar zes nieuwe projecten aan toe voor nog eens 106 miljoen euro. Een ervan is opnieuw in Waregem: het project Middenschool Groenhove.”

Door Jan Decock

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream