14 november 2007

Hilde is goede mama, beste vriendin en toffe collega

 

Drie Torhoutse intimi over minister Crevits

In zaal De Mast hebben duizend Torhoutenaars gefeest met hun eerste Vlaamse minister Hilde Crevits. Onder de aanwezigen was ook een aantal intimi van de minister. Mensen waarop ze telkens kan rekenen, niet alleen in verkiezingstijd, maar ook voor een tof gesprek of een etentje. Wij stelden aan elk een persoonlijke vraag over de minister.

Zien jullie je mama nog nu ze minister is?

«We staan elke dag om 6 uur op»

Bram (14) en Soetkin (12) zijn de twee kinderen van Hilde Crevits en Kris Devolder. Tijdens het feest voor hun mama zag je ze geregeld de zaal binnen en buiten rennen. Sinds mama Hilde minister werd, is de thuissituatie veranderd. «Om mama toch nog veel te zien, hebben we afgesproken dat we vroeger opstaan», vertelt Bram. «Nu staan we op tussen zes en zeven uur. Zo kunnen we mama uitwuiven als ze vertrekt naar Brussel. Samen ontbijten vindt mama nog altijd belangrijk.» Niettemin moeten ze hun moeder wel meer missen. «We zien mama sowieso wat minder, maar eigenlijk waren we dat vroeger ook al een beetje gewoon toen ze nog schepen was», glimlacht Soetkin. Zelf hebben de kinderen geen politieke ambities. «Gewoon goed presteren op school», knipogen ze. Op de foto staan Bram en Soetkin, vergezeld door hun vrienden Jarno Dekrem en Jan en Siska Dauwe.

 

Wat maakt Hilde Crevits een goede advocate?

«Ze is keihard en wil altijd winnen»

Patrick Arnou heeft samen met Hilde Crevits een advocatenkantoor in Zedelgem. Ze hebben elkaar ooit ontmoet in de raadkamer van Brugge. «We zaten allebei lang te wachten voor een zaak en begonnen te babbelen. Toen viel me op dat ze razend ambitieus was. Een kwaliteit die me aansprak. Daarom heb ik haar ook voorgesteld om bij mij te komen», zegt Arnou. Hij vindt Hilde Crevits een sterke advocate. «Ze is heel slim, had op de unief vaak grote onderscheiding en ze weet waarover ze het heeft. Bovendien gaat ze heel goed om met mensen. Omdat ze heel vriendelijk is, durven de mensen zich wel eens misrekenen. Want, Hilde is echt keihard. Ze wil altijd winnen en zal er ook alles aan doen om te winnen. Jammer eigenlijk dat ik zo'n goede advocate op dit moment moet missen», zegt Arnou.

 

Bart Huysentruyt

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream