22 december 2017

Hoger onderwijs krijgt 2,5 miljoen euro voor klimaatvriendelijke investeringen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft 2,5 miljoen euro uit het Vlaams klimaatfonds aan het hoger onderwijs in Antwerpen. In ruil daarvoor verwacht ze energiebesparende maatregelen.

De subsidies gaan onder meer naar de AP Hogeschool voor het vervangen van de ramen. De Karel De Grote Hogeschool investeert in isolatie van daken, muren en vloeren en installeert ook een nieuwe verwarmingsketel.

Thomas More Kempen en Mechelen-Antwerpen krijgt subsidies voor isolatie en nieuwe ramen. De Universiteit Antwerpen krijgt de grootste hap uit het budget en vervangt op verschillende locaties de ramen. Vloeren, muren en daken worden er geïsoleerd.

“Ook het hoger onderwijs in Antwerpen heeft een uitgebreid onderwijspatrimonium en dus een groot potentieel om energie te besparen”, zegt Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). “Voor heel Vlaanderen keuren we 91 energie-efficiëntieprojecten goed, voor een totaal subsidiebedrag van bijna 12 miljoen euro. In Antwerpen gaat het om achttien projecten. Daarmee wordt de uitstoot van CO2 verminderd en draagt het hoger onderwijs bij tot een schoner klimaat.”

De investering in het onderwijs is een van de elf grote klimaatacties waartoe de sector zich engageert, zoals afgesproken op de Vlaamse Klimaat- en Energietop begin december 2016. (rvre)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream