2 september 2016

Hoog bezoek in Waasmunster en Hamme

 

De nieuwbouw zal vijf nieuwe kleuterklassen omvatten, een snoezelruimte, een polyvalente zaal en een refter met keuken. Op de eerste verdieping komen vijf klassen van de lagere school en twee kleinere lokalen voor levensbeschouwelijke vakken.

Directeur Caroline Van Schoor kijkt al uit naar de opening van het nieuwe complex. “De inmiddels gesloopte prefabklassen waren 46 jaar oud en totaal versleten”, zegt ze. “De containerklassen, die als tijdelijke lokalen waren geïnstalleerd, deden al sedert 1997 dienst. De refter blijft staan en zal tijdens de werken verder gebruikt worden. Daarna zal de academie daarover kunnen beschikken. We hopen dat het nieuwe complex instapklaar is tegen januari 2018.”

Crevits bouwde samen met enkele leerlingen en personeelsleden een kleurrijk muurtje. “Onder meer dankzij het project Scholen van Morgen slagen we erin om een boost te geven aan het bouwen van nieuwe schoolgebouwen”, lichtte de minister toe.

Schepen van Onderwijs Petra Verstappen (N-VA) was in haar nopjes. “Het ontwerp versterkt de relatie tussen de twee percelen van de school”, stelt de schepen. “De nadruk ligt ook sterk op groenbeleving met de verbinding naar het park.”

Vandaag mag de Hamse KOHa-campus H.-Familie zich verheugen op hoog bezoek. Bisschop Luc Van Looy komt er het nieuwe klassencomplex inzegenen. Ook in deze school werden oude containerklassen vervangen door een hypermodern gebouw. (jvdv)

JAN VAN DE VELDE

Inhoud ↑

Copyright © 2016 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream